Parkeerplaatsen Graspop blijven het hele weekend dicht

De Metal Dome voor Hellmut Lotti op Graspop 2023

Niet alleen vandaag, maar het gehele weekend kan er geen gebruik worden gemaakt van de parkeerplaatsen op Graspop 2024. Na overleg met de gemeente Dessel heeft de festivalorganisatie besloten de parkeerweiden niet te openen.

Door de vele regenval de afgelopen weken zijn de parkeerterreienn in een slechte staat en onbruikbaar. “Na nieuw crisisoverleg hebben we besloten om geen risico’s te nemen. De parkeerweides zijn echt niet oké om er nu auto’s op te laten”, zegt organisator Peter Van Geel bij VRT.

Festivalbezoekers van het Belgische festival kunnen daarom geen gebruik maken van de parkeerfaciliteiten. Bezoekers van het festival worden verzocht om gebruik te maken van het openbaar vervoer en/of op de fiets te komen. Wie een parkingticket had gekocht, krijgt die automatisch terugbetaald na het festival.

Vanochtend maakte Graspop al bekend een noodplan te activeren. Het programma van de woensdag werd geannuleerd en bezoekers werden verzocht vandaag niet naar het festivalterrein te komen. Voor de bezoekers die genoodzaakt zijn de nacht door te brengen op Graspop, is een deel van de camping geopend. De organisatie verwacht dat de festivalprogrammering vanaf donderdag volgens plan kan blijven verlopen. Ook onze Festileaks meet-up staat nog steeds gepland op de donderdag, om samen te proosten op het festivalweekend.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.