Pinkpop 2024 annuleert parkeerplaatsen na hevige regenval

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Reis jij dit weekend met de auto naar Pinkpop 2024? Controleer dan of jouw parkeerplaats nog in gebruik is. Door hevige regenval houdt het festival namelijk parkings gesloten.

Het is een natte week geweest in Limburg, wat heeft geleid tot veel modder in Landgraaf. Pinkpop 2024 sluit daardoor de parkeerplaatsen op ‘P5-weekend’. Ondanks dat de organisatie de nodige maatregelen heeft getroffen, brak de hemel afgelopen nacht zo hard open, dat P5 niet meer op tijd te redden is voor de start van het festival. De eerste festivalgangers komen op donderdag al aan. De dagtickets voor P5 blijven wel geldig.

Wie een kaart had voor deze parkeerplaats, krijgt binnen zes weken zijn geld terug. Een alternatieve plek waar zij hun auto kwijt kunnen, wordt niet aangeboden. P5-gangers krijgen het advies om het openbaar vervoer te gebruiken. P3, P8 en P9 blijven beschikbaar, maar tickets daarvoor zijn uitverkocht. Wel biedt het festival Park & Train tickets aan, waarbij het mogelijk is om te parkeren in Heerlen of Maastricht en vervolgens de trein te pakken naar Landgraaf.

Niet alleen Nederland kampt met hevige regenbuien en problemen op de festivalgronden. Ook uit het Belgische Dessel kwam het nieuws dat de parkeerplaatsen voor Graspop het hele weekend gesloten blijven. De komende dagen hebben we het Pinkpop-hoedje wel nodig om onszelf te beschermen tegen de regen, maar gelukkig lijken de heftigste buien achter de rug.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.