Rammstein op 18 juni 2024 naar Goffertpark

Rammstein

Rammstein is volgend jaar terug met een Europese tour. Een Nederlandse datum kan daarbij niet ontbreken; de band begeeft zich op 18 juni 2024 naar het Goffertpark in Nijmegen.

De Duitse metalband keert opnieuw terug in de Lage Landen. Daarnaast staan zeventien andere optredens op de planning voor de nieuwe tour langs de grote stadions. Nederland is daarbij een vreemde eend in de bijt, want de show zal opnieuw plaatsvinden in een park. In 2022 stonden Till Lindemann en co. reeds op het podium in Nijmegen. Afgelopen jaar waren de heren ook te zien in het Stadspark te Groningen.

Driemaal is scheepsrecht, dus in 2024 kun je Rammstein opnieuw bewonderen in het Goffertpark. De Nijmeegse locatie beloofde eerder dat nieuwe concerten op komst waren. De kaartverkoop voor het concert begint op woensdag 18 oktober om 11:00 uur. Er is een voorverkoop voor fans van Rammstein-fanclub “LIFAD”. Zij hebben eerder 24 uur lang exclusieve toegang, vanaf 16 oktober 11:00 uur. Voor de beruchte ‘Feuerzone’ en tribune zitplaatsen betaal je € 129,80, voor ‘normale’ staanplaatsen ben je € 104,50 kwijt.

Geen festivalzomer

Er staat ook een Belgische datum op de planning. Op 27 juni reist de band af naar de kust voor een vurige show in Oostende. Dat concert vindt een paar dagen na de komende editie van Graspop plaats. De nieuwe stadiontour betekent dat de kansen voor festivaloptredens zijn verkleind. Tijdens Pinkpop en Graspop staat de band al in Ierland. De concerten in het Goffertpark en Park Nieuwe Koers maken een Nederlands of Belgisch festivaloptreden voor Rammstein in 2024 minder aannemelijk.

Daarnaast is de vraag in hoeverre de vlammende, indrukwekkende productie op de meeste festivals past. Een eventueel gaatje voor Glastonbury bestaat wel in de planning. Het was eerder nog maar de vraag of Till Lindemann zich komend jaar aan een nieuwe tour zou wagen. De zanger werd beschuldigd van vermeend wangedrag jegens fans. Het onderzoek is stopgezet wegens een gebrek aan bewijs. Op 14 december geeft de frontman een solo-optreden in Ahoy.