Tien uur wachten: Ed Sheeran fans verzamelen zich vroeg in voorvak van Pinkpop

Foto: Paul Kroon

Pinkpop is begonnen aan de slotdag. Terwijl het publiek zondagochtend rond 11:30 rustig binnendruppelt, valt direct op dat er al een groep bivakkeert tegen de hekken van het hoofdpodium. De reden: superster Ed Sheeran sluit vanavond het festival af.

Zij hebben een flinke zit te gaan. Ed Sheeran begint pas om 22:00 uur, dus het is ruim tien uur wachten. De fans – te herkennen aan merch shirts en zelfgemaakte petjes – zijn niet van plan in de tussentijd weg te gaan en daarmee hun frontrow spot op te geven. “I have crackers!”, vertelt een vrouw uit de Verenigde Staten, die duidelijk niet onder de indruk is van de lange dag die ze voor de boeg heeft.

Het weer zit in ieder geval mee deze zondag. Waar het festival op de openingsdag nog flinke buien te verduren kreeg, blijft het vandaag droog en loopt het kwik zelfs op tot een warme 24 graden.

Bovendien kunnen de superfans in de tussentijd genieten van een hoop goede muziek. Op de South Stage spelen vandaag eerder nog Greta Van Fleet, Hozier en Davina Michelle. Vanuit de North Stage aan de overkant komen de klanken van onder meer Limp Bizkit en Sam Smith. “I’m not so tough”, bezingt dagopener Ilse de Lange daar. We hopen dat dat wel geldt voor deze fans, en raden in ieder geval een goed dieet van zonnebrand en water aan.

In 2019 interviewden we een handvol Ed Sheeran fans, je lees hier hun tips om de dag in het voorvak door te komen!

Wat vond jij van Pinkpop 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Pinkpop 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.