Voorlopig geen extra parkeertickets voor Down The Rabbit Hole; reserveren voor pendelbus nodig

Foto: Kamiel Scholten Fotografie/Festileaks

Vorige week werd de verkoop van parkeertickets voor Down The Rabbit Hole 2024 gepauzeerd, nadat bleek dat de parkeerterreinkwaliteit ondermaats is. Het festival laat vandaag weten dat de verkoop voorlopig niet wordt hervat, en dat pendelbussen vanaf Nijmegen het alternatief zijn.

Hoewel het momenteel goed zomerweer is, wordt er komende week ook meer regen verwacht. Omdat experts nog niet weten hoe zwaar het precies gaat regenen, is nog niet te zeggen welke invloed dat gaat hebben op de staat van de parkeerterreinen. Daarom durft Down The Rabbit Hole niet extra parkeertickets te verkopen. Wie eerder een parkeerticket kocht, kan wel parkeren.

Pendelbus

Als het onmogelijk blijkt om meer parkeertickets vrij te geven, kan niet iedereen die dat wil parkeren. Het festival zet een ‘high rotation pendelbusdienst’ in werking, vanaf station Nijmegen CS. Om de extra druk op de pendelbussen goed te laten verlopen en geen ellenlange rijen te laten ontstaan op piekmomenten, gaat het festival daarbij werken met reserveringen. Je boekt vooraf een timeslot voor de pendelbus, en bent gegarandeerd dat je in dat tijdvak kunt instappen.

Timeslot-tickets voor de pendelbus kun je vanaf zaterdag 11:00 uur via Ticketmaster boeken. Daarvoor betaal je €3,75 per ticket. Precies de kosten van 1 munt, die je krijgt in de bus na het scannen van je pendelbusticket. De pendelbus is dus feitelijk gratis.

Beschikbare timeslots

Hieronder zie je de beschikbare tijdsloten die je zaterdag kunt reserveren. Individuele tijdsloten kunnen uitverkocht raken. Je kunt ook zonder reservering aankomen, maar dan moet je in de reserve-rij en moet je langer wachten tot je kunt instappen – de mensen met reservering gaan voor.

  • Donderdag: 10:00 – 12:00
  • Donderdag: 12:00 – 22:00, elk uur is een timeslot
  • Donderdag: 22:00 – 01:00
  • Vrijdag: 08:00 – 10:00
  • Vrijdag: 10:00 – 18:00, elk uur is een timeslot
  • Vrijdag: 18:00 – 01:00

Overige opvallendheden

Hier nog een aantal opvallendheden uit de recente vervoersupdate:

  • Down The Rabbit Hole benadrukt dat het festivalterrein en de camping in prima staat zijn.
  • De Kiss & Ride wordt ook verplaatst naar station Nijmegen.
  • Bolderkarren zijn (net als kliko’s e.d.) niet toegestaan in de pendelbus, tenzij je ze kunt inklappen.
  • Wie wel al een parkeerticket had, hoort vlak voor het festival waar zij terecht kunnen. Sommigen kunnen op de originele parkeerplaats, maar anderen worden omgeleid naar een satelliet-parkeerplaats in de directe omgeving.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.