De publieks-top 25 beste optredens van Down The Rabbit Hole 2024

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Drie dagen Down The Rabbit Hole zijn voorbij gevlogen en we kunnen terugblikken op talloze hoogtepunten. Welke dat op muzikaal vlak zijn, vroegen we aan vele DTRH-gangers. En dat levert een hele mooie lijst op.

Wij vroegen diverse Down The Rabbit Hole 2024 bezoekers op zowel het festivalterrein als via onze FestiFans community op Whatsapp en onze social channels een persoonlijke top-3 samen te stellen van de beste acts die ze gezien hebben. Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Want dat levert hieronder een hele mooie lijst op: de publieks-top 25 van beste optredens van Down The Rabbit Hole 2024! Benieuwd of jouw favoriete acts er tussen staan? Scroll dan snel verder!

De Down The Rabbit Hole 2024 Countdown

25. Fatima Yamaha
24. Bombay Bicycle Club
23. Villagers
22. Goldkimono
21. Jain
20. Nia Archives
19. Nana Benz du Togo
18. dEUS
17. Folamour
16. Deadletter
15. The Vaccines
14. The Beaches
13. Olivia Dean
12. Bolis Pupul
11. Kneecap
10. RAYE
9. The Last Dinner Party
8. Eefje de Visser
7. IJsland
6. Yard Act

Michael Kiwanuka @ Down The Rabbit Hole 2024. Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

5. Michael Kiwanuka

Op nummer 5 in de lijst van beste optredens van Down The Rabbit Hole 2024 vinden we Michael Kiwanuka. Deze man kreeg het onmogelijke voor elkaar: dit doorgaans zo praatgrage main stage-veld helemaal stil krijgen. Misschien geen toeval dat precies alle voetbalfans aan de andere kant van het veld de EK-wedstrijd Nederland-Turkije aan het kijken waren.

Het meest respectvolle deel van het festival bleef over: zij die zachtjes meezongen, heen en weer wiegden en een klein traantje lieten vloeien. De zanger zelf hield zijn ogen dicht, maar iedereen die af en toe door zijn eigen gesloten ogen spiekte zag het genot van het moment op zijn gezicht wanneer hij het publiek hoorde. Pure magie voor iedereen die muziek verkiest boven voetbal.

beste optredens van down the rabbit hole 2024
Jessie Ware @ Down The Rabbit Hole 2024. Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

4. Jessie Ware

Zondagmiddag om vijf uur ’s middags opent nachtclub The Pearl op het hoofdpodium, het decor voor discoqueen Jessie Ware. De setlist staat bomvol met clubhits van haar laatste twee albums en de zangeres weet daarmee de harten van het publiek snel te veroveren. Iedereen op het Hotot-veld danst z’n beste danspasjes en de regen lijkt niemand te deren. Want zoals Jessie Ware zelf ook zegt: ‘Niets helpt beter tegen regen dan gewoon lekker dansen!’

Jungle @ Down The Rabbit Hole 2024. Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

3. Jungle

Welk keus festivalgangers voorafgaand aan Jungle ook maakten: ze kwamen in extase naar de show toe. Ofwel van een werkelijk fenomenaal concert van Michael Kiwanuka, ofwel vanuit de 2-1 winst van een zinderende EK-wedstrijd tegen Turkije. Het opgewekte publiek zoekt naar een uitlaatklep voor de euforische gevoelens. Jungle blijkt daarvoor de juiste act, op het juiste moment, op de juiste plek en weet daarmee de 3e plaats te veroveren in de top 25 beste optredens van Down The Rabbit Hole 2024.

Benieuwd naar onze recensie? Lees verder >

beste optredens van down the rabbit hole 2024
The National @ Down The Rabbit Hole 2024. Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

2. The National

Het allerlaatste tijdslot op de Hotot wordt op zondag ingevuld door indierock-darling The National. Hoewel het grootste veld betere tijden heeft gekend in het festivalweekend als het om aantal bezoekers gaat, geeft de laatste headliner een ijzersterk optreden voor een op plekken uitzinnig publiek.

Frontman Matt Berninger, anti-held én publiekstrekker in één, is in goede doen: recalcitrant, plagerig en hongerig naar aandacht. De band is muzikaal in topvorm en levert een tot in de puntjes strak gespeelde show af. De setlist telt 22 nummers en kent een mooie balans waarin alle albums van de 25-jarige band vertegenwoordigd zijn en genoeg ruimte biedt voor bijzondere momenten.

Benieuwd naar onze recensie? Lees verder >

LCD Soundsystem @ Down The Rabbit Hole 2024. Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

1. LCD Soundsystem

Nota bene de headliner zonder hits maakt het meeste indruk bij het DTRH-publiek: LCD Soundsystem weet met gemak de nummer-1 positie te veroveren in de lijst van beste optredens van Down The Rabbit Hole 2024. De liedjes worden stuk voor stuk feilloos uitgevoerd door acht (!) muzikanten die met een overweldigende setup aan instrumenten elk nummer laag voor laag opbouwen en laten eindigen in een wall of sound die tot diep in je vezels doordringt.

De tekst van elk nummer is een poëtisch meesterwerk dat zich ook zonder melodie prachtig laat lezen. Frontman James Murphy zingt niet, hij draagt voor. LCD Soundsystem deinst niet terug om tijdens de show nog wat extra nerdyness toe te voegen, waaronder Kraftwerk-samples en een raving stuk ‘Robot Rock’ van Daft Punk. Euforisch geweldig voor de liefhebbers en dat blijkt uit deze lijst.

Benieuwd naar onze recensie? Lees verder >

Meer Down The Rabbit Hole 2024

Benieuwd wat je, naast de 25 beste optredens van Down The Rabbit Hole 2024, nog meer gemist hebt? Of alles nog eens op je dooie gemak teruglezen? Check ook onze andere artikelen over de 9e editie van Down The Rabbit Hole:

Wat vond jij van Down The Rabbit Hole 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Down The Rabbit Hole 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.