Advertisement

6 tips voor Audio Obscura Festival 2024

Dit jaar staat de allereerste editie van Audio Obscura festival op de planning. In de unieke Van Nelle Fabriek in Rotterdam kan aankomende 24 augustus naar hartelust gedanst worden. Welke acts mag je niet missen? Dit zijn onze 6 tips.

1. Benny Rodrigues

Benny Rodrigues staat al jaren aan de top in de wereld van house en techno. Tijdens Audio Obscura Festival 2024 speelt hij een thuiswedstrijd als geboren en getogen Rotterdammer. Verwacht tijdens deze set geen edits van top 40 hits of hard techno, Benny is een echte purist. Zijn sets staan bol van de groove en traditionele techno sounds.

2. Daria Kolosova b2b Dax J

De Oekraïense Daria Kolosova studeerde piano en liet zich in haar jongere jaren inspireren door {[The Prodigy}}. Inmiddels is ze een van de bekendste dj’s uit Oekraïne en heeft ze de clubscene daar helemaal uitgespeeld en elders in Europa trouwens ook. Tijdens Audio Obscura Festival 2024 staat ze voor het eerst samen op de planken met Dax J, een Duits techno-icoon. Een high energy technoset is hier gegarandeerd. Dit b2b-debuut wil je niet missen.

3. Adriatique

Het Zwitserse dj-duo Adriatique is een graaggeziene gast op de evenementen van Audio Obscura. De heren staan bekend om hun complexe soundscapes en melodieuze sets. De optredens van Adriatique zijn een ervaring voor meerdere zintuigen. Je kan de bas voelen, de prachtige melodiën horen en je ogen uitkijken bij de visuals die de set aanvullen. Zwitersland staat bekend om zijn neutraliteit, maar die is bij dit duo ver te zoeken.

4. Jetti & Post

Deze twee iconen uit het Rotterdamse nachtleven mogen niet ontbreken in de Van Nelle Fabriek. De labelbazen van BAR Records hebben overal in Rotterdam gedraaid, van ravekelder tot zonnig festival. Ze passen zich moeiteloos aan, aan iedere setting, dus dat gaat op Audio Obscura Festival 2024 ook goed komen. Verwacht een eclectische set waarvan de liefde voor muziek afspat. Een toffe boeking van een uniek duo.

5. DJ Holographic

De muzikale keuken gaat volledig open wanneer DJ Holopgraphic achter de draaitafels plaatsneemt. Ze gooit hiphop, Detroit-techno, disco en house in een blender en serveert dat in hapklare brokken aan het publiek. De afgelopen jaren reisde de dj de wereld over en brak ze de tent af in onder meer Berlijn, San Francisco en Londen. Dikke kans dat ze dat in Rotterdam ook gaat doen.

6. AMÉMÉ B2B Cincity

Als laatste tip, wederom een speciale b2b-set. AMÉMÉ komt uit West-Afrika en dat hoor je ook zeker terug in zijn muziek. Hij eert zijn afkomst met sets gevuld met Afrikaanse percussie en spirituele vocalen. De dj vormt samen met de Rotterdamse Cincity een team tijdens Audio Obscura Festival 2024. Haar muziek neemt je mee op een reis langs diepe ritmische house en afro. De twee lijken een match made in heaven. Echt een b2b om naar uit te kijken.