7 must see’s op Wilde Weide 2024

Een nieuw festival in het landschap is altijd spannend. Wilde Weide debuteert dit jaar en dat maakt ons net eventjes extra geïnteresseerd. Maar naast dat we op ontdekkingstocht over het terrein willen gaan, kijken we ook erg uit naar de muziek. Dit zijn 7 acts die je niet mag missen op Wilde Weide 2024.

Wilde Weide is een initiatief van de mensen achter Wildeburg, waarbij het accent meer ligt op livemuziek dan op elektronische acts. De verdeling is drie live-podia en twee dj-podia. Vanaf de middag tot in het begin van de nacht valt er van alles te beleven, ontdekken en genieten op het terrein in het midden van de Veluwe. Wij zetten voor jou alvast zeven acts op een rijtje die je niet mag missen.

Photo credit: ZeeZout Festival

1. De curators keuze

Oké, bij de eerste must see spelen we meteen een beetje vals en geven we een algemene tip. Wilde Weide 2024 werkt met vier curators: artiesten die zelf een gedeelte van het programma verzorgen. De curators voor de eerste editie zijn Sophie Straat, Donald Majid (van Don Melody Club), Willem Smit (van Personal Trainer) en Suze Ijó. Ben je verzot op een van deze artiesten? Check dan zeker wat dankzij hun op de line-up staat. Op het blokkenschema staat dit duidelijk vermeld.

2. Lander & Adriaan

Lander & Adriaan is een act die je live gewoonweg mee moet maken. Zelf betreden de heren niet het podium, maar het midden van de vloer. Dichterbij ga je als publiek niet komen. De een (Lander) neemt plaats achter de drumkit en de ander (Adriaan) is bewapend met synths. Samen maken ze een soort dance jazz fusion met veel ruimte voor improvisatie. Op Wilde Weide 2024 sluiten ze de Wildlive af op de zondag tussen 00:00 en 01:00. Dat wordt passend sluitstuk waarop stilstaan simpelweg onmogelijk is.

3. MEZERG

Wat bij MEZERG meteen opvalt is dat doosje met antennes boven op zijn synths. Dat is een theremin, een instrument dat geluid maakt naarmate hoever je de handen er vanaf houdt. Eigenlijk een van de eerste synthesizers die bestond en dat is precies typerend waarom het bij de Franse artiest op het podium staat. MEZERG is authentiek, eigenzinnig en enorm aanstekelijk. Of je hier nou naartoe gaat om te dansen of je te verbluffen aan de muzikaliteit, bij dit optreden lukt het.

4. Droom Dit

Droom Dit is een nieuwe Nederlandse band die hard aan de weg timmert, zo waren ze een van de uitblinkers van de Popronde 2023. Met poëtische teksten over een elektronische popsound weet deze Enschedese band je te raken. De teksten gaan veelal over de eigen identiteit en seksualiteit. Optredens zijn intrigerend en raak. Zie ze nu nog in een kleine setting, deze act gaat namelijk doorgroeien.

5. Regularfantasy & Spray

In de ene hoek hebben we de house van Regularfantasy, waarop lekker met je ogen dicht op te heupwiegen is. In de andere hoek hebben we Spray, een dj met zo’n strakke groove dat dansen uit de maat zelfs voor de meest motorisch gestoorde niet te doen is. Wat krijg je als je dat zweverige en het vaste combineert? Het antwoord is te zien in een drie uur durende set van deze twee samen.

6. Lambrini Girls

Zin om even lekker te rammen? Dan ben je aan het goede adres bij Lambrini Girls. Deze Engelsen zijn overduidelijk met één ding bezig, rocken op het podium. Shows verlopen vaker wel dan niet heerlijke chaotisch, nummers worden meer geschreeuwd dan gezongen en de gitaren die vliegen alle kanten op. Wil je een wilde show meemaken op Wilde Weide 2024, wees dan zaterdag om 21:00 bij podium BAAN.

7. James Holden

James Holden is niet voor een gat te vangen. Krautrock, psychedelische elektronica, trance, jazz, het zit allemaal in zijn spectrum. Samen met twee muzikanten brengt hij het live tot een belevenis. Met 25 jaar muzikale ervaring is er gelukkig ook een diepe catalogus om uit te vissen. Onze tip is met een brede blikveld hier naartoe gaan en ter plekke ogen dicht en genieten.

Wilde Weide Logo

Wilde Weide 2024

Locatie
Nederland
Kraggenburg, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Kopen