Balaton Sound 2024: James Hype is een performer van de buitencategorie

Photo: Mark Somay / Balaton Sound 2024

James Hype had de eer om de openingsdag van Balaton Sound af te sluiten. Het werd een masterclass in z’n soort: een genre-overstijgende set, met een sympathieke en betrokken houding en een productie waar je U tegen zegt.

James Hype was één van die artiesten die tijdens de pandemie zich wendde tot online platforms om contact te maken met fans. Zijn thuissets werden voor velen een levensader en zorgden voor een broodnodige ontsnapping en een gevoel van normaliteit in onzekere tijden.

Het is daarom op de donderdag van het Hongaarse Balaton Sound Festival inspirerend om James Hype te zien evolueren van een optreden bij hem thuis naar het podium op een van de grootste muziekfestivals van Europa. De intimiteit en verbinding die hij tijdens de pandemie tot stand bracht, wordt doorgevoerd in zijn liveoptredens, waardoor een unieke mix van persoonlijke en gemeenschappelijke ervaringen ontstaat.

Maar ook muzikaal was het helemaal kloppend: het werd een masterclass in het combineren van genres, waarbij hij house, techno, hiphop en pop doorkruiste. Elke overgang verliep soepel, waardoor het publiek betrokken en scherp bleef. Van de openingsbeats van energieke housenummers tot de diepere, meer ingewikkelde technoritmes: James Hype demonstreerde hoe verschillende genres kunnen samenvloeien tot een groter geheel.

Connectie met publiek

Maar wat het optreden echt anders liet voelen dan andere shows, was de connectie die James Hype opzocht met het publiek. In tegenstelling tot veel DJ’s die simpelweg hun set uitvoeren en vertrekken, deed James zijn uiterste best om tijdens zijn optreden met het publiek in contact te komen. Of het nu ging om het hypen van het publiek voor een drop, het vragen hoe het met iedereen ging, of het uitroepen van zijn liefde voor Hongarije, hij creëerde een band waardoor het publiek zich een integraal onderdeel van de show voelde.

Photo: Mark Somay (Balaton Sound 2024)

Een bijzonder moment was toen hij een enorme Hongaarse vlag pakte en ermee zwaaide tijdens zijn set. Dit gebaar was meer dan alleen een knipoog naar het gastland; het was een oprechte blijk van dankbaarheid en respect. De reactie van het publiek was overweldigend en het was duidelijk dat deze simpele handeling een diepgaande impact had op alle aanwezigen.

De kracht van livemuziek

Het live meemaken van James Hype was een krachtige herinnering aan de unieke magie van livemuziek. De collectieve energie van het publiek, de directheid van de performance en de tastbare verbinding tussen de act en het publiek zijn dingen die niet via een scherm kunnen worden gerepliceerd. Terwijl het festivalterrein weergalmde van de muziek en het publiek één geheel bewoog, was het duidelijk dat het bij livemuziek niet alleen gaat om het horen van liedjes, maar om het voelen ervan.

Photo: Mark Somay (Balaton Sound 2024)

Tot slot ook pluspunten voor de productie van James Hype. De visuals waren constant opwindend, de lichten, en effecten zorgvuldig gepland, waardoor een boeiende context ontstond die elke beat en drop accentueerde. En dat tegen de schilderachtige setting van het Balatonmeer in Hongarije.

James Hype, kortom, is niet zomaar een DJ; hij is een performer die begrijpt hoe belangrijk het is om verbinding te maken met zijn publiek. Zijn vermogen om genres te combineren, zijn energieke podiumpresentatie en zijn oprechte interacties met het publiek onderscheiden hem. Geen wonder dat degenen die zijn livesets een keer meemaken, staan ​​te popelen om hem weer te zien.

Heineken Balaton Sound Logo

Heineken Balaton Sound 2024

Locatie
Hongarije
Zamárdi, Hongarije
Datum 3-6 juli 2024
Tickets Niet meer beschikbaar.