Keuzehulp: Waarom Heineken Balaton Sound andere dancefestivals aftroeft

Balaton Sound Header
Photó: Fűrész Zsolt

Wie van dancefestivals houdt, moet eens op Heineken Balaton Sound in Hongarije zijn geweest. Het festival heeft namelijk een aantal dikke troeven ten opzichte van vergelijkbare events: het heerlijke weer, de locatie aan het strand en bijzonder goed betaalbare drankjes. Need we say more?

Stel: je wil deze zomer naar een groot dancefestival. Dan is er nogal een grote poule aan opties, zowel in binnen- als buitenland. Je overweegt misschien snel Tomorrowland, maar helaas: uitverkocht. Parookaville of Creamfields dan? Het weer in respectievelijk Duitsland en Engeland is niet bepaald altijd om over naar huis te schrijven.. Sonar in Spanje dan? Tsja, daar mis je weer de grote kanonnen op de line-up.

Zoek je de perfecte mix, richt dan eens je pijlen op Heineken Balaton Sound. Dat festival vindt plaats van 3 tot 6 juli aan het Balatonmeer in Hongarije. Dit is waarom je er bij wil zijn.

Supersterren afvinken

Heineken Balaton Sound doet het niet voor weinig: je vindt hier de grootste EDM-supersterren ter wereld. Komende zomer bijvoorbeeld in de vorm van Lost Frequencies, Marshmello, Timmy Trumpet en Purple Disco Machine. Hard karren kan met ons Reinier Zonneveld, Amelie Lens of hardstylelegend Warface. Wat meer dromerig karren kan dan weer met de smaakvolle house en techno acts als Kölsch, Paul Kalkbrenner of Maceo Plex. Volop bekende namen om af te strepen van je bucketlist, kortom.

Effe wat minder zin in muziek maar wel in actie? Ga eens kijken bij een modeshow, de bungeejump (ja, echt) of een boottocht. Je ogen de kost geven kan ook: check de droneshows, het royale vuurwerk of het lichtgevende reuzenrad. Vele hoogtepunten gegarandeerd.

Strandvakantie

Wie al eens op Balaton was, zal beamen dat het daar om meer gaat dan alleen de voetjes van de vloer. Want hoe hard je ook kan gaan in de avonden en de nachten, zo heerlijk relaxed is het er gedurende de dag. Daar komt de grootste troef van het festival om de hoek kijken: de locatie. Het festival vindt plaats aan het bekende Balatonmeer en kent een enorm strand waar je lekker uit kunt brakken, een zwemmetje kunt maken of mee kan doen aan een sportieve activiteit.

Dat maakt Heineken Balaton Sound een perfecte bestemming als zonvakantie met je vrienden, of bijvoorbeeld als knalreis na je eindexamens of tentamens. Plak er nog eens een roadtrip aan vast, of een citytrip naar Boedapest, en je hebt ongetwijfeld voor iedereen in je vriendengroep iets te pakken wat ze aanspreekt.

Budgetvriendelijk

Oost-Europa, da’s altijd een lekkere meevaller in de portemonnee. Zo ook Balaton Sound. Tickets voor het vierdaagse spectakel gaan voor 249 euro – een schijntje in vergelijking met de weekender festivals hier. Ter vergelijking: voor drie dagen Tomorrowland leg je 365 euro neer. Dan heb je die extra bijkomende reiskosten er alweer uit.

Ook op het terrein zelf hoef je niet bang te zijn om failliet te gaan, want het festival mag zichzelf in de laagste regionen plaatsen als het gaat om bierprijzen op Europese festivals. Op Balaton Sound betaal je ongeveer 4,85 voor een halve liter pils: dat is 35% minder dan bijvoorbeeld op Lowlands of Mysteryland. En het eten? Dat is er nog eens erg lekker ook.

In goed gezelschap

Grappig feitje: Balaton is enorm populair onder Belgische bezoekers. Op woensdag en donderdag is er zelfs een Belgian takeover op de Lookout stage, waar uitsluitend Belgische acts staan. Kijk ook niet raar op als je ergens een Belgische VIP ziet rondlopen over het terrein. Een bijzonder plazante enclave, daar in Hongarije!

Let’s go

Overtuigd? Goed nieuws: er zijn nog tickets voor Heineken Balaton Sound 2024. Vliegen kan het best op Budapest Airport, waar vandaan bustransfers in iets meer dan een uur naar het festival in Zamardi rijden. Ook vertrekken er treinen vanaf het centrum van Boedapest. Kamperen kan gratis op één van de festivalcampings, maar er valt ook veel te upgraden in de vorm van glamping opties óf een appartement in Zamardi of Siofik.

Veel feest- en zonplezier!

Heineken Balaton Sound Logo

Heineken Balaton Sound 2024

Locatie
Hongarije
Zamárdi, Hongarije
Datum 3-6 juli 2024
Tickets Kopen