De 7 must-sees van Zwarte Cross 2024

Het blokkenschema van Zwarte Cross 2024 is een oerwoud van bomen. Er zijn 46 podia waarvan de eerste om 10.00 uur met het programma start en de laatste om 03.00 uur het licht weer uit doet. Bij welke artiesten moet je echt even langs? Wij lichten zeven must-sees voor je uit.

Op de Zwarte Cross is ontzettend veel te doen. Brommers kieken, een goochelshow bijwonen, een talk over ICT in combinatie met bier en schaterlachen bij een cabaretvoorstelling van Brigitte Kraandorp. Een hoofdonderdeel van het festival blijft natuurlijk de muziek. Wij zetten zeven acts op een rij die je niet mag missen tijdens Zwarte Cross 2024.

The Darkness

Heb je Bridget Jones gezien? Die beroemde vechtscene in de fontein tussen Hugh Grant en Mr. Darcy voor de geest gehaald? Zo nee, vertel het als stoere rocker die The Darkness wil zien tegen je vriendin, want megahit ‘I Believe In A Thing Called Love’ zit pontificaal onder die scene. Zo kan jij genieten van de glamrock in strakke broeken en kan zij wegzwijmelen met dit beeld in gedachten.

Donderdag 21.30 – 22.00, Hoofdpodium

Pé Daalemmer & Rooie Rinus

Als je het Zwarte Cross-gevoel echt wil meemaken, dan moet je naar het optreden van Pé Daalemmer & Rooie Rinus. Deze twee Groningers weten met grappige teksten op bekende melodieën (denk aan bijvoorbeeld ‘Johnny B. Goode’) een unieke sfeer te creëren. In het hoge noorden zijn ze al culthelden, op het festival in Oost Gelre worden ze op handen gedragen.

Vrijdag 15.00 – 16.00, Megatent

Joost Klein

Joost

De meestbesproken Nederlandse act van 2024 is zonder twijfel Joost. Deze friesenjung is na het Eurovisie Songfestival op een zegetocht langs de festivals gegaan, waaronder het optreden op Pinkpop. Verwacht gekkigheid, remixen van ‘Europapa’, misschien wel blauwe vogels en nog veel meer. En laten we even eerlijk zijn, waar kan dat nou beter dan op Zwarte Cross?

Vrijdag 19.15 – 20.15, Hoofdpodium

Black Sun Empire

Wie denkt dat er alleen maar bands op Zwarte Cross 2024 staan, heeft het mooi mis. Black Sun Empire laat hun drum ‘n’ bass over de Dansvloer schallen. Van voor tot achter, links tot rechts, dit Utrechtse dj-trio sloopt het hele veld. De energie in de set is standaard hoog, voor je het weet sta je te dansen als een op hol geslagen pogostick.

Vrijdag 21.15 – 22.15, Dansvloer

Froukje

Froukje groeit en groeit en waar het stopt weten we nog niet. Dit jaar toert ze rond met haar debuutplaat onder de arm. Dit zorgt voor een rijkere show, waarin ze nog overtuigender speelt dan in de jaren hiervoor. Electropop, goede Nederlandse teksten, publieksmenner, strakke liveband, goede performance: je zou bijna vergeten dat Froukje nog maar vier jaar bezig is in de festivalwereld.

Zaterdag 17.15 – 18.15, Hoofdpodium

Photo: Ian Geerts

Dool

Zware logge metalmuziek was jarenlang het uitgangspunt bij Dool. Dat is op het nieuwe album niet anders, maar de algemene sound is wel net wat breder geworden. De plaat is een persoonlijke voor Raven van Dorst, de leadzanger van de band. Het gaat veel over de zoektocht in het leven van hen. Zwarte Cross 2024 biedt met een slot laat in de avond de perfecte plek om dit verhaal te vertellen.

Zaterdag 22.45 – 23.45, Roadhouse

Circa Waves

Deze parel op de poster zingt iets waar de organisatie en de bezoekers naar snakken: ‘T-Shirt Weather’. Aan de Britten zal het niet liggen, die brengen hun zomerse indierock naar Zwarte Cross 2024. Zin in lekkere rifjes, een gevoel van onbezonnenheid en een speelse band? Wij ook, we zien je zondag half vijf linksvoor in de Roadhouse bij Circa Waves.

Zondag 16.30 – 17.30, Roadhouse

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen