Down The Rabbit Hole 2024 heeft urinoirs voor vrouwen

Een opvallende toevoeging aan de sanitaire voorzieningen op Down The Rabbit Hole: de Lapee, een urinoir voor mensen (V/X) die hurkend plassen. Het festival prijst ze aan als “snel, discreet en comfortabel”.

Het is één van de weinige pijnpunten van Down The Rabbit Hole: de lange rijen voor de (hokjes)toiletten op piekmomenten. Het festival zette voor deze editie wederom extra toiletten bij, waaronder een opvallende nieuwe toevoeging: de Lapee.

De Lapee is een urinoir voor vrouwen en non-binaire personen die hurken om te plassen. Het is feitelijk een variant op de plaskrul die je in het centrum van Amsterdam veel ziet, maar dan knalroze en lager. Je loopt om het hoekje, en kunt vervolgens gehurkt plassen. Het hoofd blijft wel boven het geheel uitsteken, dus de eerste reacties leren dat dat nog wel even wennen is.

Tegelijkertijd levert het volgens Lapee op deze manier een positieve bijdrage aan de strijd voor gendergelijkheid en inclusie, omdat het een alternatief biedt voor de traditionele, gender-specifieke toiletten.

De Lapee was eerder al te vinden op internationale festivals als Roskilde en Primavera Sound.

Wat vond jij van Down The Rabbit Hole 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Down The Rabbit Hole 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.