Advertisement

Eerste namen nieuw Maastrichts metalfestival South of Heaven 2025 bekend

Op 7 en 8 juni 2025 vindt in Maastricht een gloednieuw metalfestival plaats: South of Heaven. Onder de eerste namen zien we Meshuggah, Hatebreed, Textures en nog veel meer.

De Zweedse pioniers Meshuggah voeren de affiche aan, die daarnaast alle kanten op vliegt: van Amerikaanse hardcore met Hatebreed, tot thrash met Sacred Reich en Zweedse crust punk met Wolfbrigade.

De line-up wordt in september verder aangevuld tot twintig bands. Als de eerste elf namen een voorbode zijn voor wat er nog gaat komen, dan snappen wij inmiddels wel wat zich ten zuiden van de hemel bevindt.

Early bird tickets zijn voor 125 euro beschikbaar vanaf woensdag via de site van South of Heaven.

Screenshot Instagram @meshuggah

Nieuw in 2025

Wellicht komt de naam South of Heaven je al bekend voor. En dat kan goed kloppen; oorspronkelijk zou de eerste editie van het gloednieuwe festival al dit jaar plaatsvinden. Wegens het ontbreken van de vergunning én het uitblijven van de twee beoogde headliners werd het festival echter uitgesteld naar 2025.

Nu headliner één binnen is, net als een deel van de undercard, lijken we ons toch te mogen verheugen op wat extra metal in het Nederlandse festivallandschap.