Geen HEMA meer op Lowlands: Bol neemt campingwinkel over

Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Na maar liefst 17 jaar komt er een einde aan het HEMA-tijdperk op Lowlands. De Nederlandse winkelketen verzorgt niet langer de campingwinkel van het festival. Webwinkel Bol (voorheen bol.com) neemt het stokje over vanaf aankomende editie. Dat meldt NRC.

Jarenlang was de HEMA-winkel een begrip op Lowlands. Je luchtbed kapot? HEMA. Bordjes op? HEMA. Afterparty? HEMA. De HEMA fungeerde niet alleen als campingwinkel, maar in de nachten gingen de feestjes er tot in de late uurtjes door.

Vanaf Lowlands 2024 voorziet Bol bezoekers van kampeergerei. Wat kunnen we hiervan verwachten? Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg geeft antwoordt: “Het wordt weer een winkel zoals je die nodig hebt op een festivalcamping. Er komt een entertainmentfunctie, en ze gaan meer met communicatie naar buiten doen.” Of er ’s nachts ook gefeest kan worden in de nieuwe winkel, zal dus nog moeten blijken.

Het einde van een tijdperk voor Lowlands

Volgens Van Eerdenburg liep het contract met HEMA op z’n eind, en meldde Bol zich met een flink hoger bod. De keuze viel daarom op de webwinkel en nu mogen zij hun eigen invulling geven aan de campingwinkel. Als de keuze aan HEMA had gelegen waren ze gebleven, maar helaas voor het Nederlandse warenhuis bleek het gat in het budget te groot te zijn.

Wat kunnen we nog meer verwachten van Lowlands 2024?

Niet alleen Bol maakt dit jaar zijn debuut op Lowlands. Je vindt op het festival ook een gigantische slaapkamer van IKEA om op te laden op een reusachtig bed. Van winkelen en slapen krijg je honger; laat daar dit jaar de McDonald’s zijn toegevoegd aan de food line-up. Hier kun je terecht voor in elk geval milkshakes en McFlurry’s.

Voor wat literaire versnaperingen ben je bij het literatuurprogramma aan het juiste adres. Het hele weekend ontdek je lezingen, wijsheden en inzichten. Nadat je mentaal en fysiek helemaal opgeladen bent, is het tijd om weer de heupen los te gooien en de keel te smeren en te genieten van een heerlijke line-up.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.