Doek valt voor Aerosmith vanwege stemproblemen Steven Tyler

Photo: Zack Whitford

De Amerikaanse rockband Aerosmith stopt met optreden. Frontman Steven Tyler kampt namelijk al enige tijd met stemproblemen. De band maakt dit zelf via sociale media bekend. 

Aerosmith stond al ruim 50 jaar op de planken, maar houd het nu noodgedwongen voor gezien. Dat terwijl de band net was begonnen aan een afscheidstournee door de VS en Canada. 

Steven Tyler (76) liep vorige jaar ernstige schade op aan zijn stembanden, met bloedingen tot gevolg. Hierdoor had de band al meerdere concerten van hun tournee afgelast, maar het volledige herstel van de frontman blijft helaas uit. Het besluit valt de band zwaar. Aerosmith heeft met meerdere succesvolle hits, zoals ‘Walk This Way’ met rapgroep Run-DMC een plekje veroverd in rock-’n-rollgeschiedenis. 

Een schrale troost

Aerosmith was in 2017 voor het laatst in Europa. Destijds speelde de band op festivals in Engeland, Duitsland, Spanje en Italië. Nederland en België liet de band toen links liggen. Het laatste festivaloptreden van Aerosmith in Nederland dateert uit 2007 tijdens het Arrow Rock Festival, waar ze op 30 juni als hoofdact optraden voor ongeveer 25.000 mensen. De rocklegendes verkeerden toen in topvorm en wisten een memorabele show neer te zetten, ondanks het regenachtige weer. Voor de fans die er bij waren is het een schrale troost voor het uitblijven van een echt Europees afscheid.