Graspop 2022 strikt Aerosmith

Photo: Zack Whitford

De organisatie van Graspop 2022 maakt de derde headliner voor het festival bekend. De heren van Aerosmith krijgen de eer het Desselse festival af te sluiten.

Aerosmith fans opgelet. Omcirkel zondag 19 juni 2022 maar in jullie agenda want dan komen Steven Tyler en co naar Graspop. Eigenlijk zouden de heren deze zomer al het beste van zichzelf geven, maar maar vanwege het coronavirus gaat dit helaas niet door. Met deze aankondiging heeft het festival in Dessel zijn drie headliners al beet. Zo komen ook Iron Maiden en Judas Priest de weide in vuur en vlam zetten.

Eerder werd al bekend dat Aerosmith de Europese tournee verplaatst naar de zomer van 2022. Het was nog even afwachten wat dit als gevolg had voor het Belgische metalfestival. Gelukkig voor de fans, komen de heren volgende zomer weer terug naar België. En dat niet alleen: deze show de enige in de Benelux.

Aerosmith

Aerosmith is een Amerikaanse rockband die in Boston is opgericht. Je kunt ze kennen van hits zoals ‘I Don’t Want To Miss A Thing’, ‘Cryin’ en ‘Walk This Way’. Het laatste album van de heren heet Music From Another Dimension en dateert alweer uit 2012. In 2017 speelden de rockers voor het laatst op de festivals. Onder andere Hellfest en Download werden toen bezocht. Voor volgende zomer staat onder meer het Belgische Graspop op de planning.

Graspop 2022

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden afgelopen jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Maar er is hoop: de data voor Graspop 2022 staan al op de planning. Headliners zijn met Judas Priest en Iron Maiden zijn een feit. Aerosmith en Avenged Sevenfold stonden ook tussen het rijtje headliners, maar deze bands besloten hun tour af te zeggen. Inmiddels is bekend dat Sabaton de headliner is van de zondag van het festival.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 16 t/m 19 juni 2022
  • Tickets: gekochte tickets voor de editie van 2021 blijven geldig.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Gojira
Ghost
Parkway Drive
Gojira, Ghost, Parkway Drive +106 meer
Tickets Dagkaarten vanaf €119. Combitickets vanaf €299. Kopen