Graspop Metal Meeting 2022 zoekt vervanger voor Aerosmith

Photo: Zack Whitford

Geen Aerosmith op Graspop 2022. De Amerikaanse rockband cancelt hun tour waardoor het optreden op het Belgische metalfestival niet door kan gaan.

Komde zomer geen Aerosmith op Graspop 2022. Het is ongetwijfeld een grote teleurstelling voor vele metalheads die komende zomer naar Dessel afreizen voor Graspop Metal Meeting 2022. De zondag-headliner Aerosmith heeft besloten de aanstaande Europese tour te schrappen. Dat laat de organisatie van het festival weten. Het metalfestival is momenteel opzoek naar een waardige vervanger. Wie dat wordt, wordt in de komende dagen bekend gemaakt.

De band laat geeft aan de tour te cancelen vanwege de onzekere situatie rondom het Coronavirus. Daardoor is het niet mogelijk om de shows in Europa door te laten gaan. ”De gezondheid en veiligheid van de fans staan voorop.” Aldus Aerosmith. Wel belooft de rockband terug te komen. Ook wordt er binnenkort leuk nieuws aangekondigd.

Aerosmith

Aerosmith is een Amerikaanse rockband die in Boston is opgericht. Je kunt ze kennen van hits zoals ‘I Don’t Want To Miss A Thing’, ‘Cryin’ en ‘Walk This Way’. Het laatste album van de heren heet Music From Another Dimension en dateert alweer uit 2012. In 2017 speelden de rockers voor het laatst op de festivals. Onder meer Hellfest en Download werden toen bezocht.

Graspop 2022

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden afgelopen jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Maar er is hoop: de data voor Graspop 2022 staan al op de planning. Headliners zijn met Judas Priest en Iron Maiden zijn een feit. Aerosmith en Avenged Sevenfold stonden ook tussen het rijtje headliners, maar deze bands besloten hun tour af te zeggen. Inmiddels is bekend dat Sabaton de headliner is van de zondag van het festival.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 16 t/m 19 juni 2022
  • Tickets: gekochte tickets voor de editie van 2021 blijven geldig.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2022

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-19 juni 2022
Line-up
Sabaton
Within Temptation
Korn
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel