Advertisement

Aerosmith kondigt afscheidstournee aan; voorlopig nog geen Europese data

Photo: Zack Whitford

De iconische rockband Aerosmith stopt ermee. Na ruim 50 jaar stoppen de rockers en dat werd groots aangekondigd. Op dit moment staan er vooral Amerikaanse data en een enkele show in Canada gepland. Hopelijk krijgen de Europese fans ook een kans om de band uit te zwaaien.

Na ruim 50 jaar rock ’n roll van topniveau vinden de heren van Aerosmith het genoeg geweest. Frontman Steven Tyler en zijn kompanen beginnen later dit jaar aan de ‘Peace Out’ afscheidstournee. Bekijk de spectaculaire aankondigingsvideo met onder andere Eminem en Slash hieronder.

De rondreis begint op 2 september in Philadelphia en eindigt (zoals er nu staat) op 26 januari in Montreal. Steekt de groep uit Boston daarna nog over naar Europa en andere delen van de wereld? Het is alweer een tijd geleden dat klassiekers als ‘Dream On’ en ‘Love In An Elevator’ te horen waren in Nederland en België. In 2010 stonden de heren voor het laatst op planken in het Gelredome in Arnhem, twee dagen later op Graspop Metal Meeting. Het zou oneerlijk zijn als wij geen kans krijgen de band uit te zwaaien voor hun Permanent Vacation.

Hollywood Vampires op Pinkpop 2023

Wie gitarist Joe Perry aan het werk wil zien voordat hij ‘Peace Out’ zegt met zijn werkgever kan hem op 17 juni 2023 zien met zijn vakantiebaantje. Dan speelt de gitarist met Hollywood Vampires op het hoofdpodium van Pinkpop 2023 met Alice Cooper en Johnny Depp aan zijn zijde. Wie de recentere setlists bekijkt, kan zich naast het eigen werk van de groep ook opmaken voor een goedgevulde set met rock ’n rolls grootste hits. Er zijn nog kaarten!