Justice overtuigende winnaar Festivalacts Top 100 van 2024: Bekijk de hele lijst

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Justice is door het publiek gekroond tot beste festivalact van 2024. Het podium wordt gedeeld met LCD Soundsystem (zilver) en IDLES (brons). Elk jaar organiseert Festileaks de Festivalacts Top 100, waarin festivalgangers kunnen stemmen op hun favoriete shows van de afgelopen zomer.

Justice is de overtuigende winnaar van deze editie van de Festivalacts Top 100. Het gebeurt niet vaak dat een nummer 1 zo veel uitloopt ten opzichte van de nummer 2: namelijk met dubbel zo veel stemmen. Dat heeft zonder meer te maken met het unieke scenario dat Justice dit jaar twee van de grootste Nederlandse festivals afsloot: zowel Best Kept Secret in juni als op Lowlands in augustus. Bij die laatstgenoemde waren ze de vervanger voor Queens of the Stone Age, die last-minute moesten afzeggen om gezondheidsredenen (en vorig jaar nog de FAT100 wonnen).

De hoogste Nederlandse act is Joost op nummer 7. Hij mocht zichzelf vorig jaar ook al de beste Nederlandse festivalact noemen: toen op nummer 9. Opvallend is dat Goldband, die in 2022 de competitie nog won, ondanks headlineshows op Lowlands en Pukkelpop genoegen moet nemen met een 74e plek in de top 100.

Down The Rabbit Hole en Rock Werchter lijken de beste inkopen te hebben gedaan dit jaar. Alle vier de headliners van het festival in Beuningen (LCD Soundsystem, The National, Jungle, Michael Kiwanuka) staan in de top 10. Rock Werchter ontving een indrukwekkende 5 van de 10 beste acts: IDLES, The Last Dinner Party, Jungle, PJ Harvey en Michael Kiwanuka. Ook headliners Foo Fighters en Dua Lipa staan hoog.

Dit is de Festivalacts Top 100 van 2024

Beluister de Festivalacts Top 100 van 2024 op Spotify

We hebben de 100 beste festivalartiesten van afgelopen zomer verzameld in een heerlijke Spotify playlist. Neem een diepe duik in al je festivalherinneringen en herbeleef het optreden van je favoriete act óf ontdek al het gaafs dat je hebt gemist.