The xx brengen voor het eerst in 7 jaar samen een nummer uit

Photo: Laura Coulson

Na zeven jaar is er eindelijk weer een nummer waarop alle leden van The xx samen te horen zijn. Romy, Oliver Sim en Jamie xx maakten samen ‘Waited All Night’, dat verscheen op Jamie xx’s nieuwe album In Waves. Is het een voorproefje van meer?

‘Waited All Night’ werd eerder dit jaar live gedebuteerd tijdens Glastonbury, waar de drie bandleden het nummer voor het eerst samen uitvoerden. Nu is het nummer officieel uitgebracht en beschikbaar op alle streamingplatforms.

Hoewel de samenwerking op ’Waited All Night’ als een reünie voelt, klinkt het nummer niet als een traditionele The xx-track. In plaats daarvan is het een echte Jamie xx-dansplaat, met een stevige baslijn, een energieke breakbeat en een aanstekelijke “da da da da”-hook van Romy.

Bijzondere samenwerking

De chemie tussen Romy, Oliver Sim en Jamie spat van het nummer af, alsof de drie nooit zijn gestopt met samenwerken. In een Instagram-post beschrijft Jamie de samenwerking dan ook als iets heel bijzonders. Hij geeft aan hoe dankbaar hij is om weer samen te werken met zijn twee beste vrienden. Hij vindt het geweldig om na zoveel tijd weer samen te werken, in nieuwe levensfasen en met een vernieuwde aanpak.

The xx?

De track is onderdeel van het nieuwe soloalbum van Jamie xx, getiteld In Waves, dat afgelopen week verscheen. Of het volgende album van The xx een vergelijkbare sound gaat krijgen, is nog niet bekend. Ook over een releasedatum is nog geen informatie. Wel hintten de bandleden al meermaals naar nieuwe muziek vanuit het ‘moederproject’, dus met deze eerste muzikale reünie is het hopen dat er snel meer aankondigingen komen!