The Rolling Stones gaan op Europese tour in 2025

Foto: Claude Gassian

Het lijkt er sterk op dat The Rolling Stones in 2025 met hun Hackney Diamonds Tour naar Europa komen. In Wenen en Parijs zijn inmiddels locaties en data gelekt.

Afgelopen jaar tourden The Rolling Stones hun in 2023 uitgebrachte album Hackney Diamonds al door de Verenigde Staten en Canada. De band staat erom bekend om Noord-Amerika en Europa met elkaar af te wisselen en dus lag een Europees deel van de tour al in de lijn der verwachting.

Die geruchten worden nu concreter. Oe24, een Oostenrijkse krant, publiceert dat de Europese tour van de Stones in mei 2025 begint. Zij zouden dan onder meer een stop maken in het Ernst Happelstadion in Wenen.

Dat bericht past goed bij eerdere geruchten, waarbij een insider bevestigde dat de Stones in het Stade de France in Parijs spelen op 17 mei 2025. Dat zou mogelijk de opener van de tour zijn.

Nieuw live-album

Op 6 december 2024 komen The Rolling Stones met een nieuw live-album Welcome to Shepherd’s Bush. Op dit album staat een opname van het surprise optreden dat de band gaf op 8 juni 1999 in Shepherd’s Bush Empire in Londen voor slechts 1.800 fans.

De verwachting is dat de release van het live-album wel eens gepaard kan gaan met de officiële aankondiging van Europese data van de Hackney Diamonds tour.