Vestrock 2024 introduceert technologie voor bezoekers met visuele beperking

Photo credits: Aswintha van Dijk

Vestrock 2024 werkt hard aan de inclusiviteit en toegankelijkheid van haar evenement. Dit jaar presenteert het festival de ‘NaviLens-technologie’.

NaviLens is een technologie die ontwikkeld is voor personen met een visuele beperking. Door middel van een gratis app kunnen bezoekers een vakje met kleurcodes scannen. De codes geven meer informatie over onder andere de omgeving of informatie over een route. Dankzij deze gegevens is het makkelijker om te navigeren in een onbekende omgeving. NaviLens wordt in andere landen al gebruikt om het gebruik van openbaar vervoer te versimpelen of om de weg in gebouwen te vinden.

Vestrock 2024 heeft met het gebruik van NaviLens een primeur te pakken, want het evenement in Zeeland is het eerste festival dat de toegankelijkheid van haar bezoekers op deze manier probeert te verbeteren. Dankzij de nieuwste technologie is het voor blinden en mensen met een visuele beperking mogelijk om zelfstandig Vestrock te bezoeken. Het is de missie van het festival om een plek te creëren waar ‘iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht achtergrond of beperkingen’.

In samenwerking met de Zeeuwse Festivalzomer probeert Vestrock 2024 de toegankelijkheid van het festival op meerdere manieren te vergroten. Naast het gebruik van de NaviLens zet de organisatie in op het trainen van medewerkers en een update van haar website, zodat deze voldoet aan de toegankelijkheidsnormen. Het festival, dat over iets meer dan twee weken losbarst, hoopt met deze acties het goede voorbeeld te geven voor andere evenementen. Zodat iedereen kan genieten van een optimale festivalervaring.

Vestrock Logo

Vestrock 2025

Locatie
Nederland
Hulst, Nederland
Datum 30-31 mei 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen