Dramatische beelden vanaf Graspop: festival veranderd in een grote modderpoel

Graspop is veranderd in Draspop. Sinds vanochtend regent het aan één stuk door op het metalfestival, wat er toe heeft geleid dat het terrein inmiddels is veranderd in een grote modderpoel.

Woensdag stelde Graspop al een noodplan in. Door de vele regenval werd de openingsavond van het festival afgelast, en parkeerplaatsen konden het hele weekend niet worden gebruikt. Hoewel het festivalterrein zelf er toen nog prima bij lag, is ook daar inmiddels niet veel meer van over. De druk op het gras van tienduizenden bezoekers, in combinatie met extra flinke regenval, was te veel.

Vlak voor de mainstage zijn door de organisatie platen gelegd, waardoor je daar nog kan staan zonder al te veel uitglij-gevaar. Met name achterop het mainstage-veld, en verderop bij de Marquee, is het aanpoten geblazen. Plassen van centimeters diep verzamelen zich daar inmiddels.

Extra lange diensten

Het festival werkt met man en macht om het terrein zo toegankelijk mogelijk te houden. Er wordt flink gestrooid met stro en snippers en werknemers draaien extra lange diensten. Maar tegen deze weersomstandigheden is het moeilijk opboksen. Gelukkig lijkt het de sfeer vooralsnog niet te deren.

Zie hieronder de beelden van onze verslaggevers, uit onze Graspop Whatsapp-community en ons Graspop Forum.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.