Bekijk de terreinvideo van Lowlands 2024 o.a. vernieuwde Heineken en X-Ray

Photo credit: Nikki Born / Festileaks

De Bravo en Alpha stralen weer oud en vertrouwd in de terreinvideo, maar naast deze podia zijn er ook een aantal nieuwe dingen te vinden op het terrein. Eric van Eerdenburg en Justin Verkijk scheuren samen op de bank en in de Kia (duh) over het Lowlands-terrein.

Podia krijgen make-over

Zo komen ze langs de vernieuwde X-Ray, die dit jaar helemaal beschilderd is door kunstenaar Steven van Lummel. Rondom de buitenkant van het podium heeft hij allemaal kunstzinnige schilderingen gemaakt en zo de X-Ray helemaal in een nieuw jasje gegoten.

Naast de vernieuwing van de X-Ray hebben ook de Echo en de Heineken een kleine make-over gekregen. Aan de buitenkant van de Heineken hangt een nieuw kopgeveltje met planten en lampen. Eric belooft ons in de video dat dit ’s avonds ook helemaal tot leven komt; we zijn benieuwd hoe dat er uit gaat zien. De Echo heeft nieuwe letters en is ook aan de binnenkant helemaal vernieuwd.

Kunst op het terrein

Er is dit jaar veel kunst te vinden op het terrein. Op het stukje van Carte Blanche staat een tuinkas voor alle 2D kunst. Daarnaast staan er op dat stukje verschillende standbeelden en kunstwerken die het zeker waard zijn om even langs te lopen. Carte Blanche is een organisatie die verschillende kunstenaars hebben uitgenodigd om dit jaar hun kunst te tonen op Lowlands.

Samen gaan ze ook langs de campings waar dit jaar ook wat nieuws staat: buitendouches. Als het goed is moet dit gaan helpen met de ellen lange rijen die zelfs ’s nachts bij de douches staan elk jaar op Lowlands.

Kortom, er zijn genoeg nieuwe dingen op het terrein om dit jaar weer te ontdekken. Er is bijvoorbeeld ook geïnvesteerd in The Block, die we al kennen van onder andere Pinkpop. Op Lowlands moet het meer gaan lijken op een stadsplein waar je kan chillen en kletsen, zodat dit niet in de Bravo gebeurt. Op het terrein staat een kunstwerk van palletjes waar bezoekers ook nog aan mee kunnen helpen. En voor wie de Adonis even kwijt is, geen zorgen hij is er gewoon maar is dit jaar verplaats naar naast de India in plaats van naast de Bravo.

Nog wat achtergrond muziek nodig tijdens het inpakken? Luister onze Lowlands 2024 playlist!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.