Geruchtenoverzicht: wie zijn de headliners van Graspop 2025?

Metalfestivals zijn traditioneel vroeg met de eerste aankondigingen. Weet de grootste metal meeting van België volgend jaar weer net zo’n sterke line-up neer te zetten? Dit zijn de heetste geruchten voor Graspop 2025.

Volgend jaar vindt Graspop plaats van 19 t/m 22 juni. Gedurende deze vier dagen kan het festival tot wel acht headliners kwijt. In 2024 waren dat onder andere Tool en Bring Me the Horizon. Wie zijn in 2025 de afsluiters in Dessel? We zetten de grootste geruchten op een rijtje.

Slipknot

Deze voelt bijna als een zekerheid: Slipknot speelt bijna elke twee jaar wel op Graspop, en ook in 2025 zijn ze in de buurt. Zo prijkt de Amerikaanse band al op het affiche van Rock am Ring en Rock im Park. Deze Duitse zusterfestivals vinden begin juni plaats, dus ligt een optreden in Dessel twee weken later nogal voor de hand. Zeker één van de meest aannemelijke geruchten voor Graspop 2025.

Iron Maiden

Nog zo’n vaste gast in Dessel: Iron Maiden. Dit jaar stond frontman Bruce Dickinson nog met z’n solo-project op de Vlaamse bühne, maar het laatste optreden van zijn band dateert alweer van 2022. Hoog tijd dus voor een terugkeer, zeker omdat Maiden in 2025 haar vijftigste verjaardag viert. Daarmee kunnen de Britten natuurlijk niet ontbreken op Graspop.

Photo: James Minchin III

Linkin Park

De grote reünie van Linkin Park is een feit. Met een nieuwe zangeres, een nieuwe single en de eerste tourdata op de agenda. Het is nog onduidelijk of de band die tour doortrekt naar de Europese festivalzomer, maar dat ligt zeker voor de hand. Linkin Park stond nog nooit op Graspop, dus dit zou een hele bijzondere eerste keer zijn. De vraag is natuurlijk wel of Rock Werchter ze niet ook graag wil hebben.

Photo: Femke Valks / Festileaks

Within Temptation

Al negen keer eerder stond Within Temptation op het podium in Dessel. Het laatste optreden was in 2022, dus statistisch gezien kan het niet lang meer duren voordat de Nederlanders nogmaals langskomen. De band werkt dit najaar nog een Europese zaaltour af, maar heeft ook al een eerste festival voor 2025 bekendgemaakt: Dynamo Metalfest in Eindhoven. Kunnen we Graspop daaraan toevoegen?

Photo: Martin Hausler

Slayer

Tja, metalacts die een uitgebreide afscheidstour doen om vervolgens een paar jaar later gewoon weer terug te keren… Slayer speelde eind 2019 haar ‘laatste’ shows, maar staat in september 2024 ineens op Louder Than Life en Riot Fest in de VS. Zullen we ze dan ook maar meteen weer opschrijven voor de Europese festivals? In dat geval heeft Graspop 2025 sowieso de beste kaarten.

Gojira
Photo: Travis Shinn

Gojira

Een metalband tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen? Gojira zorgde afgelopen zomer voor een spectaculair intermezzo in Parijs. Deze mainstream-erkenning zal de Fransen ook geen windeieren leggen op de festivals. Volgend jaar staan ze in ieder geval al bovenaan het affiche van Wacken Open Air in Duitsland en Dynamo Metalfest in Eindhoven. Beide shows vinden plaats in augustus en het is nog onduidelijk of de heren ook in juni al toeren.

Speculeer verder over Graspop 2025

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het GMM 2025-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? Neem dan een kijkje in onze Festifans WhatsApp-community.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2025

Locatie
België
Dessel, België
Datum 19-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen