Jason Derulo wint op Hullabaloo 2024 alle generaties voor zich

Op zaterdagavond sluit Jason Derulo de mainstage van Hullabaloo 2024. Een grote, internationale naam voor het Groningse festival die het vooral van grootse showelementen moet hebben. Maar dan doet hij het ook goed.

Jason Derulo moet het als afsluiter van de zaterdag van Hullabaloo 2024 opnemen tegen Antoon. Een verdeling die op het eerste oog misschien wat onlogisch lijkt. Maar wie Jason’s oeuvre er goed op naslaat, ziet dat de meeste hits toch echt van ruim vijf jaar geleden zijn. En om dan op te wegen tegen een TikTok-generatie-hitmachine als Antoon, kan toch ineens spannend worden. Gelukkig heeft Jason óók TikTok-hits in zijn arsenaal, die hij maar al te graag inzet. Bovendien heeft hij, als één van de koningen van de 10’s, de nostalgie aan zijn zijde.

Vriendinnengroep-anthems

Aan het publiek is het voorafgaand aan de show niet direct op te merken. Maar zodra de set start met ‘Watcha Say’ is het heel snel duidelijk welke nummers de grootste ontvangst gaan krijgen. Want ondanks het mega succes van ‘Savage Love’, lijkt het grootste deel van het publiek hier toch echt te zijn voor het oudere werk. Het grootste onthaal van deze nummers komt van groepjes vrienden/vriendinnen, die hier duidelijk zijn om ‘hun’ nummer live te horen en samen uit volle overgave mee te schreeuwen. Voor veel van hun tekenen de nummers van Jason’s vroegere albums – ‘It Girl’, ‘Ridin’ Solo’, ‘Trumpets’ – significante momenten uit hun jongere jaren en is de set dus een heerlijke roes van nostalgie.

@ambercn02 @Jason Derulo at @Hullabaloo Festival 2024🤩🪩✨🕺#jasonderulo #hullabaloo #festival #dance #fy #fyp ♬ origineel geluid – ambercn02

Popshow met hoofdletter P

Ondertussen gebeurt er op het podium van alles. Vanaf de start, waarin de zanger omhoog komt uit een verhoging op het podium, hangt de gehele show aan elkaar van strakke choreo, pyro en vuurwerk. Bij ‘It-Girl’ geeft één van zijn danseressen een spicy lapdance en tijdens ‘Spicy Margarita’ verandert het gehele podium in een 20’s bar. Ook Jason zelf staat geen moment stil en danst voor het grootste gedeelte alle choreo, tot breakdancing aan toe, mee met zijn dansers. De keerzijde; de microfoon in zijn hand wordt langzamerhand steeds meer een accessoire. En het vermoeden dat slechts een heel klein deel live wordt gezongen wordt versterkt door de behoorlijke laag autotune.

@floorvisser7 Jason Derulo in Groningen!⭐️ @Jason Derulo @Hullabaloo Festival #jasonderulo #wanttowantme #jasonderulodance #hullabaloo #hullabaloofestival #groningen #050 ♬ origineel geluid – Floor🙃

Savage Love x10

De microfoon staat duidelijk wél aan op het moment dat de zanger een quasi-emotionele speech houdt over de corona-periode. Quasi, omdat het praatje al snel toe bouwt naar hoe hij in die tijd “een app genaamd ‘TikTok’ ontdekte”. Vanzelfsprekend begint direct daarna het bekende melodietje van Savage Love te spelen en kan het hele publiek het dansje meedoen aan de hand van de TikTok die op de podiumschermen afspeelt. Het is begrijpelijk dat hij voor zo’n gigantische hit iets meer opbouw inrekent. Maar het 10 minuten durende segment, in een show van een uur, waarin hij nog zo’n 10x ‘Saa-aavaa-aageee Looo-oovee’ uithaalt, voelt toch, zelfs voor deze show, behoorlijk goedkoop aan. Misschien zelfs nóg goedkoper dan zijn DJ die aan het einde van de show opnoemt hoeveel streams de ‘award-winning, hardest working man in showbizz’ wel niet heeft. Cringe.

Niet genre-, wel generatie-overstijgend

Als we het hebben over generatie-overstijgende artiesten, dan zal menigeen niet bij Jason Derulo uitkomen. Maar hier op Hullabaloo laat hij zien dat het toch een terechte titel is. De mix van nostalgische en nieuwe hits sluiten perfect aan bij het gemengde publiek van Hullabaloo 2024. Bovendien pretendeert hij, met een focus op choreografie en showelementen, weinig anders te zijn dan een popartiest. Tenminste, als we die speeches even weg weten te denken.

Wat vond jij van Hullabaloo 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Hullabaloo 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Hullabaloo Logo

Hullabaloo 2025

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 6-7 september 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene