The Cure hint op releasedatum nieuw album

The Cure - Pinkpop 2019
Photo: Ben Houdijk (Pinkpop 2019)

De komst van het langverwachte nieuwe album van The Cure duurt niet lang meer. Verschillende hints wijzen erop dat 1 november 2024 de releasedatum van Songs of a Lost World gaat zijn.

Bij fans van The Cure verscheen een brief in de brievenbus met daarop de albumtitel en in Romeinse cijfers de datum 1 november 2024. Ook hangt er op het raam van de kroeg waar de band ooit haar eerste optreden gaf een cryptische poster met dezelfde datum erop.

Nieuwe website

Er is ook een gloednieuwe website verschenen met de albumnaam Songs of a Lost World, waar een slot op zit. Met een code, weergegeven in Romeinse cijfers, kom je op de volgende pagina. Als je hier de datum van 1 november 2024, ofwel I – XI – MMXXIV invoert kom je op een mysterieuze nieuwe pagina. Op die pagina zien we een sculptuur van een steen en een gezicht. Wellicht zien we dit beeld wel als pronkstuk op de cover van het album terug in november.

Langverwacht album

Fans staan al lang te popelen voor een nieuw album van de band. Het is 16 jaar geleden dat The Cure een studioalbum uitbracht. Frontman Robert Smith heeft afgelopen jaren wel vaker over een nieuw album gesproken. Ook is de titel Songs of a Lost World en een lengte van 67 minuten al eens voorbij gekomen. Toen eerder deze maand de socialmediakanalen werden aangepast, werd alle hoop bevestigd. Het album komt er nu echt aan.

Pinkpop 2019

Vaak komen artiesten het jaar na een albumrelease met een concert of festival tour. Pinkpop 2019 was de laatste keer dat The Cure op een festivalveld in Nederland speelde. Hier is een fantastische registratie van gemaakt, voor als je niet kan wachten op een nieuwe show van The Cure. Met dit optreden kwamen ze op een mooie vierde plek in de Festileaks publiekstop 25 van Pinkpop 2019.