Terugkijken: 5 vetste concertregistraties van Pinkpop 2019

The Cure - Pinkpop 2019
Photo: Ben Houdijk (Pinkpop 2019)

Dat we dit weekend niet naar Landgraaf afreizen, betekent nog niet dat we je gen bomvol Pinkpop-weekend gaan bezorgen. Vandaag doen we dat o.a. met de 5 vetste concertregistraties van Pinkpop 2019. Zo geniet je gewoon nog een keer van je favoriete artiesten. Gegarandeerd zonder clashes!

Op de 50e editie van het Limburgse festival stonden onder andere The Cure, Fleetwood Mac, Mumford & Sons, Lenny Kravitz, Jamiroquai en Bastille op de planken in Landgraaf. Oftewel, een heleboel vette acts! Maar welke waren nu zo gaaf dat je ze nog een keer terug wilt zien?

Armin van Buuren

De jubileumeditie van Pinkpop had iets speciaals voor ons in petto. Voor het eerst in 50 jaar ging het Limburgse festival langer door! De Nederlandse DJ Armin van Buuren kreeg de eer die extra tijd te vullen. Een geweldige show vol lasers, gigantische visuals en vuurwerk bestormde de weide van Megaland. Daarnaast deelde de DJ ook nog het podium met onder andere David Lee Roth, Marco Borsato en Davina Michelle. Armin van Buuren heeft zijn stempel achter gelaten in Limburg, dat bewijst hij met een nummer 2 in de Pinkpop top 25.

The Cure

De tweede dag van Pinkpop werd afgesloten door niemand minder dan The Cure. De ruim 2,5 uur durende show hield Pinkpop in haar greep. Doormiddel van het zwevende gitaargeluid, de groene achtergrond lichten en de stem van Robert Smith werd iedereen in het melancholische ‘A Forest’ meegesleurd. De show van The Cure haalde het tot de 4e plek in de Pinkpop top 25.

Krezip

De Nederlandse popsensatie Krezip maakte op Pinkpop 2019 hun lang verwachte terugkeer. De reünie show wist dan ook menig bezoeker een portie nostalgie te geven. Tijdens het nummer I Would Stay liepen de gemoederen dan ook hoog op. De woorden ”If I could, I would stay” waren over het hele festival te horen! Kippenvel gegarandeerd!

Fragment te zien rond 06:42

Rowwen Hèze

De jubileumeditie van Pinkpop had ook ruimte op het affiche voor oude bekenden. De Limburgse cultuurhelden Rowwen Hèze keerden terug en kwam binnen op nummer 3 in de Pinkpop top 25. Na het aankondigen van de band zong de Nederlandse acteur Frank Lammers ook nog de hit ‘Bestel Mar’ mee, wat uitliep op meer dan zingen. Zijn legendarische stagedive staat diep in het geheugen gegrift van alle aanwezigen!

Stagedive Frank Lammers te zien rond 08:01

Fleetwood Mac

De allerlaatste band van Pinkpop 2019 kwam binnen op de kroonpositie van de Pinkpop top 25: Fleetwood Mac. Helaas kunnen we niet nagenieten van het hele optreden van de klassieke band, maar gelukkig zijn de eerste twee nummers door een bezoeker opgenomen. Hiermee bewijst Fleetwood Mac meteen waarom ze op die kroonpositie thuishoren. Met opener ‘The Chain’ en aansluitend ‘Little Lies’ knallen ze meteen twee van de grootste hits erdoorheen, en daarna stopte het niet: ‘Dreams’, ‘Second Hand News’, ‘Say You Love Me’ stonden vervolgens op de setlist. Al met al was het een show gevuld met hits, van voor tot achter.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen