De 25 beste optredens van Pinkpop 2019

Die Antwoord - Pinkpop 2019
Photo credit: Bart Heemskerk / Pinkpop 2019

De rust keert weder in Landgraaf, waarbij de post-festival depressie begint in te dalen: Pinkpop 2019 is nu echt voorbij. Het was een feestelijk weekend waar de muzikale hoogtepunten elkaar maar bleven opvolgen. Tijd om terug te blikken op jullie favoriete optredens.

Wij vroegen de gasten op Pinkpop’s verjaardagsfeestje naar de top 5 optredens die ze het afgelopen weekend hebben gezien. Zoals verwacht gingen de antwoorden alle kanten op, maar er kan er maar één de beste zijn. De volledige top 25 beste optredens van Pinkpop 2019 check je hieronder.

De Pinkpop countdown

25. White Lies
24. Michael Kiwanuka
23. Yungblud
22. Kraantje Pappie
21. Halestorm
20. Golden Earring
19. Cage The Elephant
18. Anouk
17. Slash ft. Myles Kennedy
16. George Ezra
15. Bring Me The Horizon
14. Major Lazer
13. Dropkick Murphys
12. The 1975
11. Bastille
10. Die Antwoord
9. Elbow
8. Mumford & Sons
7. Krezip
6. Lenny Kravitz
5. Tenacious D
4. The Cure

3. Rowwen Hèze

Rowwen Heze - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Een echte Limburgse verjaardag zou niet compleet zijn zonder Rowwen Hèze, dus ook op de vijftigste editie van Pinkpop mochten de mannen niet ontbreken. Gelukkig had de Limburgse band een prachtige spot gekregen op de IBA Parkstad Stage. Het knallende optreden leverde hen de derde plek op. En ja, misschien dat een stagedivende Frank Lammers daar een hand in heeft gehad.

2. Armin van Buuren

Op de tweede plek vinden we een artiest uit een compleet andere categorie. Armin van Buuren besteeg de Main Stage na de show van The Cure, een groter contrast is lastig voor te stellen. Maar het werkte! Tijdens deze nachtelijke Pinkpop-show reeg Van Buuren de hits aan elkaar met behulp van o.a. Marco Borsato, Davina Michelle en David Lee Roth.

1. Fleetwood Mac

Fleetwood Mac - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Aan het einde van het Pinksterweekend kan er maar één act als winnaar uit de bus komen. Dit jaar is die prachtige titel weggelegd voor Fleetwood Mac. Het waren één van de grootste artiesten die dit jaar in Landgraaf stonden en het resultaat mocht er wezen. ‘The Chain’, ‘Dreams’, ‘Rhiannon’, ‘Go Your Own Way’; ze kwamen allemaal voorbij tijdens de laatste echte show van Pinkpop 2019. Fleetwood Mac blijkt dan ook de perfecte afsluiter van deze feestelijke editie.

Wat vond jij van Pinkpop 2019?

Die Antwoord - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Was jij op Pinkpop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem. 

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”pinkpop”]

Stem nu voor de Festivalacts Top 100 van 2019

Wat waren de meest memorabele optredens die jij zag dit festivalseizoen? Jij bepaalt namelijk wie de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017) en Pearl Jam (2018) zal zijn. Dus stem mee en deel de lijst met je vrienden!

Festivalacts Top 100

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nu het festivalseizoen ten einde is, is het weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluit Festileaks af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn geopend van maandag 16 tot en met woensdag 25 september.

Op donderdag 26 september hoor je om 09:45 de bekendmaking van de top 3 live op KINK. Op diezelfde radiozender wordt vrijdag 27 september de hele Festival Acts Top 100 van 2019 uitgezonden.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen