Foster the People nieuwe kanshebber voor festivalseizoen 2025

Foster the People gaat met een nieuw album, getiteld Paradise State of Mind, op tour door Noord-Amerika. De tournee wordt geproduceerd door Live Nation en loopt van januari 2025 tot begin maart, precies wanneer het festivalseizoen begint. Betekent dit dat Foster the People deze zomer op de Europese festivalweides te zien is? De kans is aanwezig.

Voor populaire bands betekent een nieuw album vaak ook een nieuwe tournee, en dat geldt ook voor Foster the People. Met hun onlangs uitgebrachte album Paradise State of Mind trekt de Californische indie pop band langs drieëntwintig steden in Noord-Amerika, waaronder Phoenix, Los Angeles en Denver. Omdat deze tour in maart eindigt, zou het kunnen dat er ook Europese festivaloptredens op de planning staan.

Nieuwe reden voor tour

Het is al een tijdje geleden dat Foster the People in Europa te zien was. Dat was namelijk in 2017 om hun album Sacred Hearts te promoten. Daarna volgde een roerige periode, waarin de band niet alleen afscheid nam van hun platenlabel Columbia Records, maar ook van drummer Mark Pontius.

Fans hebben lang moeten wachten op een nieuw album van de band. Sinds Sacred Hearts brachten de heren slechts een paar singles en een EP uit. Dit gaf ze waarschijnlijk weinig aanleiding om een uitgebreide wereldtournee te ondernemen. Dat alles is nu volledig anders met het in augustus uitgekomen Paradise State of Mind. Waarop opvallend genoeg ook nog eens disco invloeden te horen zijn, het ideale recept voor bijzondere nieuwe optredens.

Foto: Kmeron / Flickr.com

Over de auteur ✍️

Abel Thijssen

Hoe luidt dat liedje ook alweer? ‘Festivals were my first love and they will be my last'. Deze liefde ontstond op het strand van Best Kept Secret, waar ik in 2013 de Arctic Monkeys zag optreden. Sindsdien struin elk jaar minstens twee festivals af om dat gevoel na te jagen. Dit combineer ik met mijn passie voor schrijven en verhalen. Zo maak ik van de liefde misschien nog mijn beroep.

Meer van Abel