Het beste van week 44: eerste namen voor Mad Cool, jullie wishlist voor Rock Werchter en meer

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

November is aangebroken en dat betekent volop nieuws in festivalland! De headliners druppelen langzaamaan binnen en het uitkijken naar de festivalzomer van 2020 is nu echt begonnen. In het beste van week 44 zetten wij de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij!

1. Mad Cool 2020 presenteert Taylor Swift, Twenty One Pilots en meer

Afgelopen dinsdag maakte het Spaanse Mad Cool de eerste namen voor komende editie bekend. Dit deden ze traditiegetrouw door voorafgaand hints te droppen. Voor de vijfde editie van het festival staan naast Taylor Swift en Twenty One Pilots onder meer Billie Eilish en Pixies op de planken.

2. Dit is jullie wishlist voor Rock Werchter 2020

Wat betreft Rock Werchter 2020 is het slechts nog speculeren wie er op het festival zullen staan. Wij vroegen jullie begin deze week welke artiesten jullie het liefst op het Belgische festival zien komende zomer. Inmiddels zijn de vele stemmen geteld en daar is een onwaarschijnlijk mooie poster uit voortgekomen!

3. 9x wat we nooit meer vergeten van Zwarte Cross 2019

Bier, motoren, auto’s. Dat in combinatie met muziek uit eigen- en buitenland kan niets anders betekenen dan Zwarte Cross. Maar wat maakte de 2019 editie nu zo speciaal? Met heimwee blikken we terug op de 23e editie van het festival in de Achterhoek. Dit zijn de negen dingen die we nooit meer vergeten van Zwarte Cross 2019.

4. Fortarock vindt geen doorgang in 2020

Voor de Nederlandse gitaarliefhebbers bracht deze week niet alleen maar goed nieuws. Afgelopen woensdag maakte de organisatie van het Nijmeegse FortaRock namelijk via Facebook bekend dat het festival niet door zal gaan in 2020. Er is hiermee vooralsnog een einde gekomen aan een lange periode van een festival met snoeiharde metalacts.

5. Half Moon Runs en Jimmy Eat Worlds Festival Cv

Afgelopen week spraken we niet met één, maar met maar liefst twee verschillende artiesten voor het Festival CV. We hadden het met Zach Lind – drummer van Jimmy Eat World – over Surviving, zijn liefde voor Europese festivals en de tourplannen van de band. Daarnaast spraken we met Devon Portielje – zanger en gitarist van Half Moon Run – over zijn festivalervaringen, het komende seizoen en de nieuwe plaat.

6. Eerste festival voor Tame Impala en meer

Nadat Tame Impala afgelopen dinsdag een nieuwe single dropte en bekend maakte dat er in 2020 een tour zal plaatsvinden, duurde het niet lang voordat de eerste show van die tour ook daadwerkelijk bekend werd. Kevin Parker en co. staan namelijk op het Mexicaanse Tecate Pal Norte. Ook Foster The People, MGMT en meer staan op dit festival.

7. Coldplay belooft enkele shows in 2020

Ieder jaar is het weer raak: geruchten over een tour van Coldplay. Maar dit jaar blijft het niet alleen bij speculaties: Guy Berryman – bassist van de band – laat in een interview namelijk weten dat de groep komend jaar een aantal shows zal spelen. Een uitgebreide tour zal het echter niet worden voor Coldplay.

8. FestiQuiz: wat is jouw ware festivalleeftijd?

Op de vele festivals zien we mensen van alle leeftijden. Iedereen weet zich op zijn eigen manier te vermaken op de prachtige weides, waarbij het zeker niet nodig is om je naar je eigen leeftijd te gedragen. In de nieuwe FestiQuiz halen wij al jouw festivalbehoeften door een geheime formule en vertellen we wat jouw echte festivalleeftijd is.

9. Wacken Open Air 2020 bevestigt Slipknot

Wacken vierde Halloween afgelopen week goed: terwijl de geesten de aarde bestormden, en de vleermuizen in het rond vlogen, maakte de organisatie van Wacken Open Air namelijk de eerste headliner voor 2020 bekend. Niemand minder dan Slipknot sluit komende zomer een dag van het metalfestival af.

10. Gerucht: komt Pearl Jam in 2020 naar Europa?

Ook Pearl Jam is geen onbekende in het geruchtencircuit: elk jaar valt de naam van de band wel weer als mogelijkheid voor de festivals. Maar in 2020 lijkt het er dan misschien toch écht van te komen: volgend jaar brengt de band een nieuw album uit. Hiernaast zijn meer sterke geruchten dat de heren plannen hebben voor volgend jaar. Gaan we Pearl Jam terugzien op de festivalweides?

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het najaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht met het beste van afgelopen week!