Tame Impala en meer onthullen eerste festival in 2020

1400
Tame Impala
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Drie nieuwe kanshebbers voor festivalseizoen van 2020! Tame Impala, Foster The People en MGMT maken hun eerste festivalshow voor komend jaar bekend.

De organisatie van het Mexicaanse Tecate Pal Norte heeft het volledige affiche bekendgemaakt. Tame Impala, Foster The People, MGMT en meer staan in maart op het Mexicaanse festival. Dit betekent dat we deze artiesten kunnen toevoegen aan de lijst met mogelijke festivalacts in 2020. Omdat dit de eerste festivalshows van de bovenstaande artiesten zijn liggen alle kansen voor de festivalzomer nog open.

Tame Impala liet een aantal dagen geleden weten dat hun nieuwe plaat The Slow Rush op 14 februari uitkomt. Ook beloofde Kevin Parker dat ze in 2020 met het nieuwe album gaan touren. Vorig jaar was de band nog te zien op onder meer Lowlands en Pukkelpop. Voor Foster The People is het alweer een tijdje geleden dat ze in Nederland te zien waren. MGMT daarentegen stond in 2018 nog op Down The Rabbit Hole. Zien we deze kleppers terug op de Europese festivalbodem?

Tame Impala

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is het best te omschrijven als psychedelische rock. In 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde werd zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met Currents. Voor de fans is het nu wachten op de vierde plaat The Slow Rush, die 14 februari 2020 uit komt.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.