Gloria Gaynor, Suede, Deep Dish en meer naar EXIT Festival

Exit Festival Live

Het Servische EXIT Festival maakte vandaag weer een lading namen bekend. Onder andere Gloria Gaynor, Suede en Deep Dish spelen deze zomer op het evenement.

Het EXIT Festival in Servië heeft in de afgelopen weken een groot aantal acts toegevoegd aan de line-up van de vijftiende editie, waaronder Gloria Gaynor, Deep Dish, Sabaton en Steve Rachmad. Deze namen zullen optreden op het festival dat in januari bij de European Festival Awards werd uitgeroepen tot beste grote festival van Europa, naast acts als Damon Albarn, Disclosure, Skrillex, Rudimental en Stromae. Zojuist is ook de komst van de roemruchte Britse glamrockband Suede bekendgemaakt. Deze band zal op zondag 13 juli optreden op de Main Stage.

Het Petrovaradin Fort in Novi Sad is elk jaar in juli het prachtige decor van het EXIT Festival. Onderaan de burchtheuvel staat de Main Stage, waar een aantal grote acts uit zeer diverse genres zal optreden. Zo zijn er naast Suede optredens van de bekende Britse frontman van Blur Damon Albarn, disco queen Gloria Gaynor, dubstepicoon Skrillex en de Belgische sensatie Stromae. ’s Nachts wordt het podium overgenomen door het bass music platform UKF, met optredens van onder meer Rudimental live, Andy C, Sub Focus (DJ-set), Dub FX, Gorgon City en Pretty Lights. Nieuwe namen voor dit deel van het programma zijn Adventure Club, Jaguar Skills en Shadow Child.

Ook onderaan de burchtheuvel bevindt zich de Dance Arena, in een drooggelegde gracht omringd door hoge kasteelmuren. Volgens veel dj’s is de Dance Arena het mooiste podium waar zij hebben gespeeld. Vanwege de vijftiende editie zijn er dit jaar veel exclusieve back2back dj-sets in de Dance Arena, van onder meer Afrojack vs. Quintino, Carl Cox vs. Danny Tenaglia, Ben Klock vs. Marcel Dettmann, Carl Craig vs. Green Velvet, Maceo Plex vs. Danny Daze en DJ Hell vs. Tiga. Als laatst toegevoegd aan het programma voor de Dance Arena zijn de acts voor de laatste nacht: Deep Dish, Better Lost Than Stupid (Martin Buttrich vs. Davide Squillace vs. Matthias Tanzmann), Jaymo & Andy George, Waze & Odyssey en als afsluiter het Servisch-Nederlandse duo Marko Nastic vs. Steve Rachmad.

Boven in het fort bevindt zich onder meer de Explosive Stage, het podium voor het steviger gitaarwerk. Hier is onlangs de volledige line-up voor bekendgemaakt, met als grootste acts Sabaton, Madball, 7 Seconds, Arkona, Death Before Dishonor, Hobbs’ Angel Of Death, Jambinai en de lokale helden van Heller. Overige acts zijn Planet Of Zeus, In The Crossfire, Roir, Tibia, All Except One, Tona, 6th Awakening, On/Off Corporation, Elegy Of Madness, Rising Dream, Concrete Sun, Ashen Epitaph, Burning Circle, Pig Ingredients, Prolece, Sasa 21, Shoplifters, Goatmare & The Hellspades, Guzva U 16, Hardfaced, Violentor, Goodbye To Gravity, Kolac en Speed Merchants.

Helemaal boven in het fort op de binnenplaats staat de Fusion Stage. Op dit podium is een divers aanbod van allerlei soorten muziek te vinden, met onder meer The Afghan Whigs, Asian Dub Foundation, Mighty Oaks en Tricot.

Tickets voor het EXIT Festival zijn te verkrijgen voor €122 via www.exitfest.nl. Direct na het festival verplaatsen veel festivalgangers zich richting Montenegro, waar van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 juli de organisatie van het EXIT Festival het nieuwe SEA DANCE Festival organiseert. Op dit festival zullen onder meer Jamiroquai en Example optreden. Combitickets voor beide festival zijn te koop voor €137.

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2024

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 11-14 juli 2024
Line-up
Gucci Mane
Black Eyed Peas
Bonobo
Tickets Kopen