Advertisement

Video: Pearl Jam op Pinkpop 1992

Pearl Jam
Pearl Jam

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Pearl Jam op Pinkpop 1992.

Deze week waren er weer veel geruchten rondom Pearl Jam. Zo liet hun manager weten dat zij volgend jaar het 25-jarig jubileum gaan vieren met een aantal optredens. Begin 2016 worden deze data bekend gemaakt. Eerder werd al bekend dat er plannen voor een nieuw album in 2016 zijn. Bovendien heeft Jan Smeets na Pinkpop 2015 al laten weten bezig te zijn om ze weer op het affiche te krijgen. In 1992 gaven ze in Landgraaf een legendarisch optreden. Bekijk dat hele optreden hieronder terug.

Pearl Jam

Toch meer op zoek naar een recenter optreden van Pearl Jam? Check dan het optreden dat ze twee jaar geleden op Lollapalooza deden.
Pearl Jam is in 1990 opgericht in Seattle. Het eerste album Ten kwam al in 1991 uit. Inmiddels zijn we alweer negen albums verder. In die jaren zijn ze festivals als Pinkpop, Rock Werchter, Mainsquare en Hurricane afgegaan.

Festivalconcerten

Wil je meer genieten van legendarische festivalconcerten of je opwarmen voor het aankomende seizoen? Check het Festileaks Youtube kanaal of abonneer je direct via de rode abonneerknop hieronder!