Advertisement

Het blokkenschema voor Lowlands 2016 van Roosmarijn Reijmer

Roosmarijn Reijmer
Foto: Hans Peter van Velthoven

Het is bijna zover: Lowlands 2016! Dat betekent dat de keuzestress om het blokkenschema toeneemt. Kom je er niet uit? Niet getreurd: 3FM-dj Roosmarijn Reijmer helpt je op weg met haar persoonlijke aanbevelingen.

Vrijdag 19 augustus

Roosmarijn Reijmer - blokkenschema vrijdag
Pumarosa
“Pumarosa vind ik echt de bom. De groep maakt dance en gebruikt daarvoor gewone instrumenten. Ik leerde begin dit jaar hun debuutsingle ‘Priestess’ kennen en die is zó goed, dat ik alleen al voor die track naar hun show zou gaan.”

John Coffey
“Hun shows zijn tof en energiek, die wil je niet missen. Als je nog nooit een optreden van John Coffey hebt gezien is dit een van je laatste kansen, voor hun indefinite hiatus. Het is jammer dat ze stoppen, ze hadden de potentie om groot te worden.”

Roosevelt
“Deze Duitse dj en producer heeft net zijn debuutalbum uitgebracht. Zijn stijl beschrijf ik als zonnige indie en elektro-pop. Dit is hét geluid van de toekomst. Het is de muziek van morgen, maar dan vandaag.”

Oscar And The Wolf
“In hetzelfde weekend als Lowlands staat deze man geprogrammeerd als grote afsluiter van Pukkelpop. Een show die headliner-waardig is, waar je op Lowlands dus al veel van te zien krijgt. Het is me nog nooit gelukt om een show van Oscar And The Wolf bij te wonen zonder emotioneel dansend de tent uit te gaan.”

Zaterdag 20 augustus

Roosmarijn Reijmer - blokkenschema zaterdag
Ry X
“Ik snap eerlijk gezegd niet waarom Ry X al zo vroeg op de dag gepland staat. Zijn stem is een van de meest bijzondere in de popmuziek en daarnaast ook geliefd in de dance. Dit optreden wordt bijzonder en is een absolute aanrader voor iedereen.”

Kamasi Washington
“Kamasi Washington is een van de beste jazz-saxofonisten die er op deze wereld rondlopen. Ik vind het bijzonder dat hij op Lowlands staat. Over zijn live-optredens heb ik van meerdere mensen goede verhalen gehoord, dus hij staat zeker bovenaan mijn lijstje.”

Weval
“Ik heb Weval al een keer of 35 zien optreden, ondertussen ben ik dicht bij een straatverbod … Met hun sierlijke indie-dance vind ik het een van de beste Nederlandse acts van dit moment. Het heeft lang geduurd voordat ze op Lowlands geprogrammeerd werden: een mooi moment voor het duo én voor het festival zelf.”

The Black Madonna
“The Black Madonna beschikt over een enorm mix-talent en weet ongelooflijk goed wat werkt op de vloer. Je kent van te voren geen enkel nummer, maar het een is nog beter dan het ander. Extra bijzonder is dat ze dj-vrienden is met Hunee, die voor haar geprogrammeerd staat. Aan het eind van de set gaan ze samen verder. Dit wordt hét feestje op Lowlands waarover iedereen liegt en zegt dat ze erbij waren.”

Zondag 21 augustus

Roosmarijn Reijmer - blokkenschema zondag
Indian Askin
“Om lekker op gang te komen met je zondagkater raad ik Indian Askin aan. Ik vind ze de beste nieuwe band van Nederland. Deze zomer doen ze wel 45 festivalshows. Geen enkele daarvan is hetzelfde. Ze zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld.”

Anderson .Paak & The Free Nationals
“Ik zag Anderson .Paak  op South By Southwest in Texas en ik werd helemaal omvergeblazen. Wát is die gast goed. Hij stond deze zomer al op North Sea Jazz, Pitch en dus nu op Lowlands. Dat geeft al aan hoe divers zijn muziek is. De nummer 1 must see van het hele weekend.”

Kaytranada
“Kaytranada heeft jarenlang in de dj-wereld rondgedraaid. Hij was goed, maar brak nooit door. Dit jaar heeft hij een album gemaakt, getiteld  99,9%. Dit album heb ik dit jaar misschien wel het vaakst geluisterd van allemaal. Samen met Anderson .Paak staat hij symbool voor een nieuwe stroming, waarin soul en hiphop worden gemixt.”

LCD Soundsystem
“Ik heb hun show op Primavera Sound gezien. Het feest begint al bij de muziek waar ze mee opkomen. Als een band weer bij elkaar komt heb je vaak het gevoel dat het gas er af is of dat geld een rol speelt. Dat is zeker niet aan de hand bij LCD Soundsystem. Ik heb zelden zulke perfectionisten tekeer zien gaan op het podium.”

Check alles over Lowlands 2016 – inclusief nieuws, livestreams en interviews – op onze Lowlands  LLandingspagina.

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.