De Nederbiet van The Kik is al een aantal jaren niet weg te slaan van de de Nederlandse festivalpodia. Dat maakt de bandleden meteen échte festivalkenners. Daarom vroegen we leadzanger Dave von Raven naar zijn favoriete festivals. Van Biddinghuizen tot aan Rotterdam en van de backstage tot een midgetgolfbaan: dit zijn de favoriete festivals van The Kik.

Lowlands

“Ik vind Lowlands echt een gaaf festival. We hebben er met de band twee keer gestaan, maar ook als klein jochie ging ik er al graag heen. Het publiek op Lowlands is ontzettend mooi. Het is imposant als je in een grote tent staat en iedereen onze teksten meezingt. Er stonden zelfs mensen in het publiek die onze songtitels op bordjes hadden gemaakt. Dat ze de moeite nemen om zoiets te maken, dat is toch geweldig! Ik stap dan echt dat podium af alsof ik in een andere wereld heb geleefd. Een optreden op Lowlands is ook niet iets wat je zomaar meemaakt. Daar mogen spelen was voor ons een mijlpaal.”

Midgetgolf Madness

“Wat we met de band nu ook al een aantal jaren doen, is in augustus een tripje maken naar Meppel. Daar wordt iedere zomer een klein festival georganiseerd genaamd Midgetgolf Madness. Een evenement dat is opgezet op een midgetgolfbaan, waar ondertussen allemaal bandjes spelen. Een klein festival met een gezellig sfeertje; daar hou ik wel van.”

Metropolis Festival

“Metropolis vind ik ook nog altijd een leuk festival, vooral vanwege de organisatie. Het vindt plaats bij ons in Rotterdam, dus daar gaan we echt al jaren naartoe. We zien daar wat voor nieuws de muziekwereld ons te bieden heeft. En dat allemaal bij ons in de buurt! In het begin hebben we er ook met The Kik gespeeld, dat was een super toffe show.”

´Ons eigen festivalletje´

“Het is altijd erg gezellig bij ons backstage. Iedereen van de band is een verzamelaar van singles, dus we nemen altijd lp’tjes mee en dan gaan we plaatjes draaien. We maken er ons eigen feestje van. Als het lekker weer is gaan we buiten zitten, waardoor vervolgens iedereen bij ons komt buurten. We hebben ook niet meer de leeftijd om in elkaars gezicht proberen te zeiken, niet dat we dit ooit gedaan hebben. Wij maken het feestje op onze eigen manier. Het festival door laten gaan met een biertje in de hand, een heleboel gezellige mensen om ons heen en een singletje op de platenspeler. Dat is hoe wij het doen: ons eigen festivalletje backstage.”