Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver: Paaspop 2017! Ben jij aanwezig op het eerste grote festival van dit seizoen? Wij bereiden je alvast mentaal voor…

Geen festival gaat van start zonder een goede voorbereiding! Of je nou nieuw bent op de festivalweide, of een echte veteraan: er zijn altijd een paar dingen waar je aan herinnerd moet worden voordat je in de trein of auto stapt. Wij helpen je een handje.

1. Het wordt koud

Nee, het wordt niet ‘gewoon een beetje fris’ ’s nachts. Het wordt moeilijk koud, je tranen vriezen eraf en je wordt rillend wakker, tenzij je je goed voorbereidt op de kou. Luister dus naar je moeder (en naar ons): Neem een goede slaapzak mee, je thermo-onderbroek is ook geen overbodige luxe. Schaf een kneitergoede tent aan. Niks croptop, teenslippers of korte broek. Skipak it is!

2. Check de tijden van de pendelbussen

Ieder jaar stranden er mensen voor of na een festival op een station waar ze nog nooit van gehoord hebben. Simpelweg omdat ze niet van te voren gekeken hebben hoe laat de laatste pendelbus vertrekt naar het festivalterrein. Zij moeten dan hun zuurverdiende pilsgeld investeren in een taxi of hun trots opzij zetten en hun ouders of vrienden inschakelen als hulplijn. Dat hoeft jou natuurlijk niet te overkomen… Vertrouw dus een keertje niet op je gevoel, maar op het internet. Check vooraf de tijden op deze website!

3. Schrik niet

Je laatste festival vond natuurlijk alweer bijna een jaar geleden plaats en er staat je nog vaag iets bij van een paar tenten en een veld bezaaid met modder en plastic bekers. Maar Paaspop is meer dan een paar tenten en een bar. Het is één grote kermis. Overal zijn lichtjes en geluid en het eerste rondje dat je maakt zul je met open mond lopen staren naar wat er allemaal gebeurt. Wil je weten wat je te wachten staat? Check dan de aftermovie van vorig jaar!

4. Je geld gaat net zo hard als jij

Het is het eerste festival van het seizoen. Op je rekening heb je nog een bedrag van vier getallen, ‘komt wel goed!’, denk je. FOUT! Je hebt nog een hele zomer voor de boeg, vol feestjes, vakanties en uiteraard nog meer festivals. Verbras dus niet ál je geld tijdens het eerste weekend op de weide. Sleep tientallen sixpacks mee naar de camping. Zorg voor een ontbijtje voor elke dag. Kortom: leef alsof je aan het einde van de zomer bent. Geloof ons maar, eind augustus ben je ons dankbaar!

5. De coverbandjes evenaren het origineel

Ok natuurlijk is de echte Queen beter. En natuurlijk zijn de songs op het lijf van Adèle geschreven niet op die van Lisa Lois. Maar als je genoeg pils in je mik gooit, heb je straks het gevoel alsof je écht naar George Michael staat te kijken. Laat de mainstage af en toe even voor wat het is en begeef je naar één van de vele coverbands die op het festival optreden. Je krijgt absoluut geen spijt.

6. Je moet een plan hebben

Pak dat blokkenschema. Je móet de belangrijkste dingen onthouden. Bestudeer het alsof je leven ervan afhangt. Je kent het wel… van je opleiding. Voorovergebogen met een samenvatting in je handen. Het is 5 uur ’s nachts en over 3 uur heb je een tentamen die je móet halen. Ja? Dat! Doe hetzelfde met je boodschappenlijst, paklijst, routebeschrijving en alle andere boekwerken waar je wat aan gaat hebben tijdens Paaspop. Een goed begin is het halve werk!

7. Je gaat de tijd van je leven hebben

Ein-de-lijk! Het eerste, echte festival van 2017! Sinds je de laatste haring weer in de tentzak duwde, heb je hier naar uitgekeken. En terecht, want er is toch echt niets mooiers dan het festivallven. Je gaat eindelijk weer los in de tent bij je favoriete artiesten en feestjes bouwen op de camping met je vrienden. Maak mooie foto’s (en ook veel lelijke) en geniet. Paaspop 2017, here we come!

Paaspop 2017

Paaspop
Foto: Paaspop 2016 – Artur Lazar @ Flickfeeder

Paaspop 2017 vindt plaats van 14 tot en met 16 april in het Brabantse Schijndel. Dit jaar zijn Doe Maar, Anouk en Kensington de grote namen. Maar zoals altijd is er op het festival veel meer te beleven: check daarvoor ons festivalrapport van 2016. Tickets voor het festival zijn al enige tijd in de verkoop. Een dagkaartje voor de vrijdag kost je 59 euro, voor de zaterdag en zondag ben je 69 euro kwijt. Wil je naar de zaterdag én de zondag dan betaal je 95 euro en voor de echte feestbeesten worden de weekendtickets verkocht voor 109 euro. Wil je meer weten? Check dan even de website van het festival!

DELEN
Houdt van woordgrapjes, gaat naar school en woont in Amsterdam en is oprichter, vice president en CEO van de Linda, Roos & Jessica-fanclub. Tevens enige lid.