5 dingen die we verwachten van Doe Maar op Paaspop 2017

voorbeschouwing doe maar header

Komende vrijdag wordt het nieuwe festivalseizoen officieus geopend op Paaspop. De Nederpop-iconen van Doe Maar zullen daar op zaterdag de Apollo omtoveren tot feesttent. Dit zijn de 5 dingen die we verwachten van Doe Maar op Paaspop 2017.

1. Een fikse dosis Nederpop

Doe Maar Setlist Pinkpop Festival 2016 2016, 32 jaar later

De muziekstijl van Doe Maar is het best te omschrijven als een vrolijke combinatie van ska, reggae, punk en pop. Dit gecombineerd met de eenvoudige maar scherpe teksten, was hét succesrecept dat Doe Maar in de jaren 80 de status van supergroep bezorgde. De drie albums uit dat decennium – Skunk, Doris Day en Andere Stukken en 4us – leverden zóveel klassiekers op dat de band moeiteloos een set van anderhalf uur met alleen maar hits kan vullen. Is er wel ‘Tijd Genoeg’ voor al het moois dat Doe Maar te bieden heeft?

2. Een eindeloos meezingfestijn

https://youtu.be/3t_FQ3w2oBs?t=7s

Grote kans dat je het overgrote deel van de nummers van voor tot achter mee kan brullen. Sterker nog, het zou ons niks verbazen als je alle meisjesnamen uit ‘1 Nacht Alleen’ of alle vermaningen van ‘Pa’ moeiteloos uit je mouw schudt. Met zo’n grote lading hits krijgen jouw stembanden het zwaar te verduren. Ben je wat minder tekstvast? Dan kun je nog altijd uit de voeten met de vele “Oeh’s”, “Ah’s” of “Tsjeprrprr’s” die het Doe Maar-repertoire rijk is.

3. Nederwiedewiedewiet

“Vrienden, wij moeten tuinieren.”, zo luidt de noodkreet van Joost Belinfante, vaste gastmuzikant van Doe Maar. In minder dan negen minuten legt kabouter Joost je in geuren en kleuren uit hoe je de krachtigste Cannabis Sativa Hollandica kweekt. Hij beschikt over tutorial skills waar ‘Eigen Huis en Tuin’ nog een puntje aan kan zuigen en het publiek hangt dan ook aan zijn lippen. Wat volgt is een oorverdovend applaus voor jullie favoriete nummer van de band en de bezwerende zoete geur van vers gerookt ‘gras’.

4. Gillende tienermeisjes

Okee, ook de gemiddelde trouwe fan is inmiddels wat ouder geworden, dus van gillende tienermeisjes kunnen we niet meer spreken. Toch bestaat het huidige Doe Maar-publiek uit méér dan alleen kort-pittige dames die samen met Henny Vrienten en Ernst Jansz hun tweede jeugd beleven. Ook de jeugd van tegenwoordig lijkt de populaire boyband uit de jaren 80 in hun armen te hebben gesloten. Van een generatiekloof is absoluut geen sprake; de muziek van Doe Maar is tijdloos en verbindt jong en oud op de festivalweide.

5. Vreugdedansjes en blijheidshuppeltjes

Doe Maar

Laten we eerlijk zijn. Of het nou jeugdsentiment is of je guilty pleasure, je krijgt er hoe dan ook goede zin van. Lekker achterover leunen en meedeinen op het zomerse ritme van Henny’s basgitaar. Als dat niet het ultieme festivalgevoel is… Doe Maar is ‘De Bom’!

Paaspop Logo

Paaspop 2025

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 18-20 april 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy