Advertisement

1 Weekend, 4 Landen: BBC Music komt met ‘The Biggest Weekend’

The Biggest Weekend

In 2018 neemt Glastonbury een tussenjaar. Worthy Farm, het terrein waarop het grootste festival van de UK wordt gehouden, is toe aan een rustpauze. Dacht je dat de Britten volgende zomer bij de pakken neer gaan zitten? Think again. BBC Music komt met ‘The Biggest Weekend’ festival: één festival in alle vier de landen van het Verenigd Koninkrijk in hetzelfde weekend.

Het concept van ‘The Biggest Weekend’ is simpel maar erg aantrekkelijk: ’s werelds grootste artiesten spelen in hetzelfde weekend (25 t/m 28 mei 2018) op vier verschillende locaties. In Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. De BBC zal het festival op een grootse manier in beeld brengen, zoals we gewend zijn bij Glastonbury.

Volgens Bob Shennan, directeur van BBC Radio and Music, wordt het festival “het grootste muziekevent dat ooit door de BBC is geproduceerd” en heeft het als doel om “muzikale diversiteit te vieren vanuit de vier uithoeken van het land”. Er zijn geen plannen om van ‘The Biggest Weekend’ een jaarlijks terugkerend evenement te maken. In 2019 zal de focus dus weer op het oude vertrouwde Glastonbury liggen.

The Biggest Weekend 2018

The Biggest Weekend 2018 zal plaatsvinden van 25 tot en met 28 mei 2018. Het eenmalige evenement zal worden gehouden op vier verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk – in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Er zijn nog geen artiesten aangekondigd voor The Biggest Weekend. Hou onze website en facebookpagina in de gaten voor updates over het veelbelovende festival.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy