Glastonbury 2023 binnen uur uitverkocht

Foto: Sebastian Meier / Festileaks

Glastonbury 2023 raakte binnen een uur uitverkocht. Dat meldde het festival afgelopen zondag op Twitter. Hiermee ging de kaartverkoop van het vijfdaagse festival opnieuw razendsnel. Over de lineup is ondertussen nog niets bekend.

Dat Glastonbury in de top 10 van snelst uitverkochte festivals staat, komt niet uit de lucht vallen. Met headliners als bijvoorbeeld Kendrick Lamar en Paul McCartney in 2022, en een historische locatie gelegen in het droomachtige Engelse landschap, maakt het festival zich al decennia lang ontzettend populair. Afgelopen editie hadden zo’n 210.000 muziekliefhebbers het geluk om erbij te mogen zijn.

Overbelast

Door het enorme aantal hoopvolle festivalgangers in de webshop is de website zelfs overbelast geraakt. Op vele laptops, tablets of telefoons was een error te zien. “Please stick to one device”, tweette Glastonbury dan ook op zondag, halverwege de ticketverkoop.

Glastonbury
Photo: Kris Williams

40e editie

Naast fantastische headliners, biedt Glastonbury een breed scala aan verschillende muziekgenres voor jong en oud. Je kunt daarnaast zelfs op grote schaal van circus, theater en cabaret genieten. Het populaire festival was toonaangevend voor een hoop festivals die erna kwamen, na de primeur in 1971. Glastonbury werd overigens niet élk jaar gegeven na hun eerste keer. Komend jaar viert het evenement haar 40e editie. Check de website van Glastonbury voor meer informatie over het festival.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 juni 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.