Glastonbury 2022 strikt Diana Ross voor Sunday Legends slot

Foto: Russel McGovern

Diana Ross is herbevestigd voor Glastonbury 2022! De zangeres zou in 2020 de ‘Sunday Legends slot‘ vullen op het Engelse festival. Deze editie werd helaas afgelast door het coronavirus. Nu is bevestigd dat Ross voor de herkansing mag gaan in 2022.

Dat de line-up van Glastonbury eigenlijk altijd legendarisch is, is geen geheim. Maar het Legends slot is een vak apart. Op de zondagmiddag van Glastonbury wordt de Pyramid Stage gereserveerd voor een écht legendarische act. Zo stonden in het verleden grootheden als Kylie Minogue, Paul Simon en James Brown op deze spot van het festival. In 2020 zou dit Diana Ross zijn, maar deze editie werd afgelast door de pandemie. Nu is bevestigd dat Diana Ross ook in 2022 de Legends slot mag vullen. Diana Ross geeft in een tweet aan zelf in ieder geval erg veel zin te hebben in haar optreden.

Een herhaling van 2020?

Dat het festival na jaren nog steeds in trek is werd bevestigd door de ticketverkoop. Het festival verkocht in slechts 34 minuten al haar kaarten. Eerder dit jaar gaf de organisatie van Glastonbury al aan dezelfde headliners te willen boeken als in 2020. In het geval van Diana Ross is dat gelukt.

Of we ook de andere headliners terug gaan zien blijft nog even de vraag. Billie Eilish werd als eerste headliner gepresenteerd voor het Britse festival, maar stond in 2020 niet op het affiche. Zou dit betekenen dat het niet gelukt is om één van de 2020-headliners te strikken? Wij hopen in ieder geval op die gedroomde samenwerking tussen Paul McCartney en Taylor Swift die voor 2020 op de planning stond.

Diana Ross

Diana Ross begon haar carrière bij The Supremes, die we misschien kennen van de hit ‘Stop! In the Name of Love’. Maar ook in haar solo-carrière scoorde ze grote hits. Vanaf 1980 wist ze disco weer nieuw leven in te blazen. Zo kunnen we waarschijnlijk allemaal mee zingen met ‘I’m Coming Out’ en ‘Upside Down’. De zangeres vierde haar 75e levensjaar met een grote Amerikaanse tour, maar heeft inmiddels al sinds 2008 niet meer in de UK opgetreden. Haar optreden op Glastonbury 2020 had legendarisch moeten zijn, maar werd afgelast door het coronavirus. In 2022 pakt ze de herkansing voor dit optreden.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 23-25 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen