Advertisement

Schutter Las Vegas had hotel geboekt bij Lollapalooza Chicago

Foto: Charles Reagan Hackleman/Lollapalooza 2016

De schutter die het bloedbad op een groot countryfestival in Las Vegas aanrichtte, had een hotel geboekt tijdens Lollapalooza in Chicago, dat melden meerdere Amerikaanse media. De kamer had uitzicht op het festival.

Ruim een maand voordat hij in Las Vegas meer dan 50 mensen om het leven bracht, vond het festival in Chicago plaats. The Blackstone Hotel vertelt dat hij er tijdens deze periode een kamer had geboekt. Hij is niet op komen dagen voor deze reservering.

TMZ zegt dat de kamer tegenover het festivalterrein ligt. Hij had zo uitzicht over Lollapalooza. Dit vertoont gelijkenis met Las Vegas, waar hij uit het raam van zijn hotelkamer het vuur opende op de bezoekers van een countryfestival.

De schutter heeft volgens de Amerikaanse politie ook meerdere locaties in Boston onderzocht. Verder heeft hij nog een andere kamer in de buurt van een concert in Las Vegas geboekt. De politie weet niet zeker waarom hij deze andere locaties heeft onderzocht. Het zou wellicht zijn bedoeling zijn geweest meerdere aanslagen te plegen.

Lollapalooza Chicago

lolla night

Lollapalooza is een jaarlijks Amerikaans muziekfestival dat plaatsvind in de stad Chicago. Op het festival ligt de focus vooral op heavy metal-, alternatieve rock-, punk- en hiphopmuziek. Lollapalooza staat erom bekend een groot scala aan bands op de line-up te hebben gehad. Zo hebben bijvoorbeeld Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, The Cure, Arcade Fire en Muse er gestaan. Sinds 2010 is Lollapalooza zich internationaal aan het uitbreiden. Het festival is sinds 2014 ook te vinden in Europa, namelijk in Parijs en Berlijn.