Lollapalooza Paris 2022 strikt Pearl Jam, Imagine Dragons en meer

Photo: Danny Clinch

Lollapalooza Paris heeft de line-up bekendgemaakt voor 2022! Onder andere Pearl Jam, Imagine Dragons en David Guetta reizen in juli 2022 af naar de Franse editie van het festival.

Driemaal is scheepsrecht! Onder andere Pearl Jam en A$AP Rocky zijn voor de derde keer bevestigd voor de Franse Lollapalooza. De 2020 en 2021 editie werden helaas afgelast door de aanhoudende coronapandemie. Gelukkig zien we de artiesten weer op het affiche voor Lollapalooza Paris 2022. In de line-up zien we ook wat veranderingen. Zo waren Billie Eilish en Khalid aangekondigd voor 2020 maar staan zij niet op het affiche voor 2022. Ook zien we nieuwe namen zoals Imagine Dragons en Måneskin in de line-up. Check de volledige affiche in de tweet hieronder:

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Begin 2020 verscheen Gigaton, de langverwachte opvolger van Lightning Bolt.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. De single ‘Can’t Deny Me’ kwam in datzelfde jaar uit. In 2022 staat de volgende festivalronde gepland: naast Pinkpop en Rock Werchter vindt je Eddie & co ook op Lollapalooza Parijs en Stockholm.

Lollapalooza Paris

Photo: Nicko Guihal

Lollapalooza Paris is sinds 2017 onderdeel van de ‘Lollapalooza familie’. In eerdere edities stonden grote namen als Depeche Mode, Gorillaz en The Strokes op het podium. Na 2 jaar afwezigheid door het coronavirus lijkt het festival terug te keren in 2022. Voor de vierde editie in de l’Hippodome de Longchamps te Parijs staan onder andere Imagine Dragons, Pearl Jam op het programma.

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Datum: 16-17 juli 2022
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website van het festival.