Lollapalooza breidt uit naar India

Lollapalooza Berlin
Photo: Stephan Flad (Lollapalooza Berlin 2018)

Het Lollapalooza-concept verovert de wereld. Na eerdere succesvolle edities in Chicago, Chili, Brazilië, Argentinië, Parijs, Berlijn en Stockholm heeft India in 2023 de primeur: in Mumbai vindt op 28 en 29 januari 2023 de allereerste Aziatische editie van Lollapalooza plaats.

Kaartverkoop Lollapalooza India

Inmiddels zijn de Early Bird pre-sale tickets al uitverkocht. Ticketprijzen starten volgens het officiële verkoopkanaal bij 4.999 Indiase Roepi voor een dagkaart, omgerekend zo’n 62 euro. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de volgende verkoopfase van start gaat.

Line-up Lollapalooza India

Er zijn op dit moment nog geen artiesten aangekondigd voor het nieuwe festival in de Indiase hoofdstad. Traditiegetrouw presenteert Lollapalooza het beste van de hedendaagse muziekscene uit verschillende genres. Afgelopen weekend vond bijvoorbeeld nog Lollapalooza Chicago plaats, met optredens van onder andere Green Day, Metallica en Dua Lipa.

Met de toevoeging van Lollapalooza India breidt de Lolla-familie uit naar maar liefst acht verschillende locaties, in totaal goed voor 66 edities tot nu toe. Het Lollapalooza-concept vond zijn oorsprong in 1991, toen zanger Perry Farrell een rondtrekkend circus opzetten als een afscheidstournee voor zijn band Jane’s Addiction. Nu de franchise zich met de komst van Lollapalooza India over vier continenten verspreid heeft, doet het festival het oorspronkelijke gedachtengoed opnieuw eer aan.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy