Terugkijken: Jan Smeets bij Beau

jan smeets
Foto: Kamiel Scholten

Woensdag 14 april was Jan Smeets te gast in de talkshow Beau. Smeets, 50 jaar lang directeur geweest van Pinkpop, vertelt in het programma over zijn ervaringen en avonturen in de afgelopen jaren. Ook wordt hij verrast met de ‘3FM Legend Award’.

50 jaar lang was Jan Smeets festivaldirecteur van Pinkpop. Na de oprichting bleef hij tot 2020 leiding houden over het festival. In september vorig jaar hakte hij de knoop door en besloot het stokje door te geven. Met 50 jaar ervaring werd Smeets niet alleen ‘Mister Pinkpop’ himself, ook heeft hij de nodige avonturen meegemaakt. In Beau blikt hij terug op een aantal van deze verhalen. Zo vertelt hij bijvoorbeeld dat het optreden van Bruce Springsteen ervoor gezorgd heeft dat Paul McCartney ook op Pinkpop wilde spelen.

3FM Legend Award

https://www.instagram.com/p/CNqRAqEHam0/?utm_source=ig_web_copy_link

Naast alle anekdotes werd de oud-festivaldirecteur ook nog verrast. Smeets kreeg de eerste 3FM award van 2021 uitgereikt: de ‘3FM Legend Award’. Verdiend door de betrokkenheid bij het festival, maar ook door het op de kaart zetten van Nederland op het gebied van festivals.

Benieuwd naar het hele interview met Smeets? De volledige aflevering is te vinden op de site van RTL.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen