Advertisement

Mogelijke headliners voor het nieuwe festivalseizoen

Sziget Festival Crowd 2012

We hebben het festivalseizoen net achter de rug, maar binnenkort kunnen we de eerste headliners alweer verwachten voor het festivalseizoen 2013. De keuze is reuze zou je kunnen zeggen. Want er gaan een aantal grote en ook verassende namen touren.

Allereerst Green Day. Die brengen dit najaar drie albums uit, namelijk ‘Uno!’, ‘Dos!’ en ‘Tré!’. Hieraan gekoppeld uiteraard een wereldwijde tour. En zanger Billie Joe Armstrong verklapte in Mönchengladbach al dat ze komende zomer terug in Duitsland zijn. “We Will Be Back Next Summer, Alright?”. Rock Am Ring lijkt daarmee een zekerheidje. Wie weet doet Jan Smeets ook goede zaken?

Van Muse is ook zeker dat ze een Europese festival tour doen, de heren staan op 21 juni in het Stade de France. Zoals we eerder al zeiden een haalbare kaart voor Pinkpop en zeker ook voor Rock Werchter.

Afgelopen zomer tourden The Killers al in het naseizoen. Maar met het pas net uitgekomen album “Battle Born” kun je in het voorseizoen zeker een aantal festivaloptredens verwachten.

Misschien iets minder voor de hand liggend: The Who. Een van de bekenste rockbands uit de jaren zestig en zeventig is bezig aan een tour. Voor veel festivals wel een risicovolle kaart om te spelen, trekt deze band de festivalweide nog wel vol?

De liefhebbers van het hardere werk worden komende zomer weer op hun wenken bediend, Iron Maiden kondigde begin dit jaar de Maiden England World Tour aan. Op Rock Werchter stonden ze nog niet zo lang geleden, dus die lijkt onwaarschijnlijk. Maar zei Jan Smeets niet dat hij weer wat meer gitaren wilde op Pinkpop 2013? Nu maar hopen voor Jantje dat Herman Schueremans geen plannen heeft voor Iron Maiden op zijn Werchter Boutique.

Voor Pinkpop zou het misschien leuk zijn om Depeche Mode te halen. Het optreden ging in 2009 niet door wegens ziekte van de zanger. Het volgend jaar touren ze zeker weer, het is bevestigd door het management: “While the band will indeed be touring next year, we have not confirmed any show dates yet and tickets will not be on sale until late fall.”

Zodra we meer weten verneem je dat direct via onze site. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.