Pinkpop: Wie is toch die “hele grote oude act”?

Pinkpop hands up

Pinkpop godfather Jan Smeets was vanmorgen telefonisch te gast bij de ochtendshow van Giel Beelen. Jan Smeets sprak over “een hele grote oude act” voor Pinkpop 2013 en hij verklapte alvast dat het niet The Rolling Stones is.

Wie die grote oude act gaat worden houdt de gemoederen flink bezig. We zetten de gegadigden hierbij voor je op een rijtje:

Een veel gehoorde kanshebber is Bon Jovi. Een aantal weken geleden lekte immers een poster uit met zijn tourschema voor 2013. Pinkpop maakte onderdeel uit van dit tourschema, maar de poster bleek uiteindelijk een hoax. Nu werd eerder vandaag bekend dat de band naar alle waarschijnlijkheid headliner is van het Engelse Isle Of Wight wat gelijktijdig met Pinkpop plaatsvindt. Verder hebben de heren op 12 en 13 juni al concerten in Engeland en op 15 juni een concert in Ierland. Green Day staat voor Pinkpop al geboekt voor 16 juni. Een tussendoortje op 14 juni – de enige overgebleven mogelijke datum – lijkt dus erg onwaarschijnlijk.

Heeft Jan Smeets na al die jaren misschien eindelijk zijn jeugdheld en ultieme headliner Neil Young weten te strikken? Met zijn vorige maand verschenen nieuwe album ‘Psychedelic Pill’ weet deze oude man – net als Jan Smeets overigens – niet van ophouden. Neil Young & The Crazy Horse zijn momenteel bezig aan een Noord-Amerika tour en zullen vast en zeker ook Europa aan gaan doen. Een kans die Jan Smeets zeker niet zal laten liggen.

Er zijn nog meer oude meneren die we uit de kast kunnen trekken. Wat te denken van The Who? Momenteel zijn deze Engelse veteranen ook bezig aan een grote Amerika tour. Ze zullen vast en zeker ook hun eigen Europa gaan voorzien van een aantal geweldige optredens. Het kan dan ook niet lang duren voor de eerste Europese datums voor The Who’s ‘Quadrophenia’ Rock Opera bekend worden. En laten we wel zijn; een ‘hele oude grote act’ is het zeker.

Met de komst van Queens of the Stone Age lost Jan Smeets al deels zijn belofte voor meer gitaren op Pinkpop in, maar Black Sabbath zou deze belofte helemaal kracht bijzetten. Deze heren zeiden deze zomer wegens ziekte van gitarist Tony Iommi hun optreden in de Ahoy af, maar kunnen dit wellicht op Pinkpop goedmaken. In 2013 staan er een aantal optredens gepland in Australie en Japan. Jan Smeets zou zich met Black Sabbath ruimschoots revancheren voor het missen van Metallica afgelopen zomer.

Het lijkt wel of alle oude mannen momenteel door Amerika trekken, want ook Aerosmith is momenteel bezig aan een Amerikaanse tour. Het zou zomaar de naam kunnen zijn waar Jan Smeets op doelde. Of misschien wel Thin Lizzy? Deze heren zijn ook al aardig op leeftijd, verder wijzen weinig concrete aanwijzingen in die richting. Dat geldt ook voor AC/DC.

Last but not least; KISS. De band wordt sinds vanavond in verband gebracht met een headlinespot op het Download Festival op vrijdag 14 juni. Zou de tour rondom het nieuwe album ‘Monster’ een dag later ook langs Landgraaf trekken?

Roept u maar! Waar zet jij je geld op in?

Voor een up-to-date overzicht met nieuws en geruchten over Pinkpop 2013 bekijk je deze pagina.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen