Ondertussen in Landgraaf… (Pinkpop Update)

Pinkpop 2013 Logo

Waar de meeste festivals hier en daar wat namen uitstrooien naar hun trouwe bezoekers is het rondom Pinkpop relatief rustig gebleven. Het Limburgse festival houdt het grootste gedeelte van haar line-up doorgaans geheim tot aan de traditionele persconferentie en lijkt daar ook dit jaar weer goed in te slagen. Wat kunnen en mogen we verwachten op 20 februari?

Het langstlopende festival ter wereld heeft tot nu toe pas een handvol namen vrijgegeven; Green Day, Queens Of The Stone Age, The Script, Triggerfinger, Ben Howard, Passenger en Kensington zullen in elk geval te zien zijn in Landgraaf. Queens Of The Stone Age is niet gepresenteerd als headliner, dan mogen we dus nog twee headliners verwachten.

Wie de headliners worden blijft de grote vraag. Ingewijden melden ons dat organisator Jan Smeets zijn pijlen in eerste instantie gericht had op Paul McCartney. Deze zou de vrijdag headlinen, maar zegde uiteindelijk af wegens een ander optreden in Amerika. Vervolgens is The Killers doorgeschoven als headliner voor de vrijdag. De Amerikaanse band geeft op 11 maart reeds een voorproefje in de Amsterdamse Ziggo Dome en zou dan in juni nog een keer naar Nederland komen. Of Pinkpop met The Killers de weide op vrijdag vol krijgt valt echter te bezien.

Slecht nieuws voor de liefhebbers van het hardere beukwerk van Skrillex. Deze deal is naar het schijnt afgeketst omdat de eisen van Sonny Moore wat te gortig waren voor Jan Smeets.

Andere namen die in de wandelgangen opduiken zijn die van Alt-J en Jake Bugg. Acts die qua tourschema Pinkpop zouden kunnen meepikken en bovenal zouden passen bij Pinkpop als festival. Wij verwachten dat deze namen op 20 februari wel genoemd zullen worden.

Dat laatste geldt ook voor bijvoorbeeld acts als Paramore, Biffy Clyro en 30 Seconds To Mars. Die laatste twee stonden eerder al eens op Pinkpop, voor Paramore zou het de eerste keer zijn. De band onder aanvoering van zangeres Hayley Williams promoot momenteel het vierde album ‘Paramore’ en werd eerder al geboekt voor o.a. Rock Im Park en Nova Rock Festival.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen