Nieuwe namen voor het Brugse Cactus Festival

Balthazar

Cactus Festival heeft vanmiddag drie nieuwe namen laten vallen, en weer 3 keer raak. The Tallest Man On Earth en Beach House zijn beide exclusieve optredens in België. Ze zijn voor België deze zomer alleen in Brugge te vinden. Daarnaast speelt ook Belgisch eigen trots Balthazar deze zomer op het Cactus Festival.

The Tallest Man On Earth is een Zweedse folk-zanger met een behoorlijke reputatie. Het is een prachtige verteller die niet voor niets wordt vergeleken met onder andere Bob Dylan. Hij betoverde vorig jaar België met zijn magische optreden op Pukkelpop. Dit jaar gaat hij dit nog eens dunnetjes overdoen in Brugge.

Het Amerikaanse Beach House zal, net zoals The Tallest Man On Earth, een exclusief optreden geven op het Cactus Festival. Het dreampop-duo bestaat al sinds 2004, maar pas in 2010 kwam de langverwachte doorbraak. Het album ‘Teen Dream’ werd hoog geprezen door de verschillende media. De tienerdromen van dit duo zullen, net zoals The Tallest Man On Earth, te horen zijn op de zondag 14 Juli.

De laatste naam is Balthazar. De nog vrij jonge Belgische band is mede dankzij het tijdschrift ‘Humo’ een groot succes geworden en zijn nog niet zo heel lang geleden internationaal doorgebroken. Inmiddels hebben ze alweer hun tweede studio-album, genaamd ‘Rats’, uitgebracht. De band is erg druk deze zomer, naast het Cactus Festival staat de band ook op TW Classic, Best Kept Secret, Rock Werchter en Main Square Festival. Ook Balthazar speelt op de zondag van Cactus Festival.

Eerder werden al Michael Kiwanuka, Bonnie Raitt, Calexico en dEUS bevestigt voor het Cactus Festival. Het festival vindt plaats op 12, 13 en 14 Juli in Brugge. Kaarten zijn nog in voorverkoop. Een dagticket kost nu €40,-, voor 2 dagen betaal je €69,- en voor alle drie de dagen ben je €90,- kwijt.

Cactus Festival Logo

Cactus Festival 2023

Locatie
België
Brugge, België
Datum 7-9 juli 2023
Tickets Kopen