Het nieuwe Daft Punk album heet Random Acces Memories

Daft Punk Random Acces Memories

We hebben er lang op moeten wachten en de twee robots wisten iedereen goed te teasen met een loopje hier en een postertje daar. Nu is het officieel, het nieuwe Daft Punk album heet Random Acces Memories en komt uit op 21 mei.

Wil je het album als één van de eersten hebben dan kun je het hier bestellen. De cd kost slechts € 9,99 en de dubbele vinyl gaat de deur uit voor € 29,99 met daarbij een gratis digitale download.

‘Random Acces Memories’ is de opvolger van het in 2005 verschenen ‘Human After All’. Het debuutalbum ‘Homework’ verscheen in 1997 en het album ‘Discovery’ in 2001. Random Acces Memories heeft dus lang op zich laten wachten, maar tussendoor is Daft Punk ook druk geweest met de soundtrack voor ‘Tron: Legacy’ in 2010.

De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen. Gaat de Franse filterhouse van deze robots de hitlijsten wederom bestormen en wereldwijd de voetjes van de vloer krijgen. Het laatste album ‘Human After All’ viel immers tegen. Dit werd naderhand hersteld met het geniale ‘Alive 2007′ live album waar alles van de drie voorafgaande albums op zijn plaats bleek te vallen. Aan de samenwerkingen op het nieuwe album gaat het in ieder geval niet liggen. Zo werd samengewerkt met Nile Rodgers, Animal Collective’s Panda Bear en Chilly Gonzales.

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de tour die gaat volgen, hieronder alvast wat voorpret.